• Turkhane Logo

Sosyal medyada yapılan adalet çağrılarından rahatsız

Yeni savcı ve hakimlere konuşan Abdülhamit Gül, sosyal medyada toplumsal tepki yaratan olaylar karşısında başlatılan adalet çağrılarını üstü kapalı hedef aldı.

22:16 22 Eylül 2020 Salı
Sosyal medyada yapılan adalet çağrılarından rahatsız
Yeni savcı ve hakimlere konuşan Abdülhamit Gül, sosyal medyada toplumsal tepki yaratan olaylar karşısında başlatılan adalet çağrılarını üstü kapalı hedef aldı.


Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, mesleğe yeni atanan hakim ve savcıların uygulamalı eğitim gördüğü Çankaya İncek’teki Türkiye Adalet Akademisi Uygulama Adliyesi’nin açılışında konuştu.

Türkiye’nin hukuk devleti olduğunu söyleyen Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, adaletin tecelli edeceği yerin mahkemeler olduğunu hatırlattı. Kimsenin toplum yargıçlığına soyunamayacağını aktaran Gül, sosyal medyada toplumsal tepki yaratan olaylar karşısında başlatılan adalet çağrılarını da üstü kapalı hedef aldı.


KANUNLARA GÖRE SUÇTUR

Kimsenin mahkemeleri etkilemeye veya tesir altında almaya yetkili olmadığını belirten Gül: “Bu kanunlarımızda suçtur. Bazıları tahkir ve tahrip siyaseti içerisinde, adeta bir tribün amigosu edasıyla, beğenmediği kararlar karşısında yargı mensuplarını hedef gösterme cüretini maalesef kendisinde bulabilmektedir. Elbette milletimiz nezdinde, adalet nezdinde adil kararın yerine geçebilecek hiçbir değer yoktur. Yargısal işleyişte, hakim ve savcı faile değil, fiile bakar. Ne söylendiğine değil, delile bakar. Yargının ideolojisi yoktur, yargının ideolojisi adalettir” dedi.

ESKİ ZİHNİYETİN KALINTILARI

Sosyal medyadan yapılan adalet çağrıları ile kendisine yönelik eleştirileri yargıya müdahale talebi diye yorumlayan Gül konuşmasına şöyle devam etti: “Asla kabul etmiyoruz. Bunlar eski dönemin eski zihniyetin kalıntılarıdır. Yargıya müdahaleyi ima yoluyla bile kastedenlerin devletin temeline adaleti koymak gibi bir dertleri yok. Ancak biz adaleti sağlarsak, milletçe refahımızı da sağlarız. Adaleti korursak, devletin bekasını da sağlarız. Adaleti yaşatırsak, insanı yaşatırız. O yüzden bu tür hukuk dışı yaklaşımlara asla izin vermeden, hukuktan ve anayasadan başka hiçbir yerden talimat almadan işinizi yapacağınıza inanıyoruz.”

Son güncelleme: 22:16 22.09.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı