• Turkhane Logo

“Saray, Zühtü Arslan’ı ‘yemek’ için, zemin mi yokluyor?”

Yeniçağ Gazetesi Yazarı Arslan Tekin, Süleyman Soylu ile Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan arasında yaşanan tartışmayla ilgili çarpıcı bir iddiada bulundu.

13:19 26 Eylül 2020 Cumartesi
“Saray, Zühtü Arslan’ı ‘yemek’ için, zemin mi yokluyor?”
Yeniçağ Gazetesi Yazarı Arslan Tekin, Süleyman Soylu ile Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan arasında yaşanan tartışmayla ilgili çarpıcı bir iddiada bulundu.



İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AYM Başkanı Arslan’ın Polis Akademisi Başkanlığı döneminde aldığı komiserlerin yüzde 41’ini ihraç ettiğini hatırlatarak, cemaate yardım suçlamasında bulunmuştu. Yeniçağ Gazetesi Yazarı Arslan Tekin, Soylu’nun AYM Başkanına Saray’ın bilgisi dahilinde yüklendiğini öne sürenTekin, “Soylu’nun bu kadar ileri gitmesi hayra alâmet değil. Saray, Zühtü Arslan’ı “yemek” için, zemin mi yokluyor?” diye sordu.

Gazeteci Arslan Tekin, Soylu’nun AYM Başkanına yönelik son çıkışını yorumladı. Tekin, Soylu’nun Arslan’a “Senin sonun geldi. O makamda kalamazsın. İstersen, istifa et, Reisimi kararname yayınlamaya zorlama.” demek istediği çok açık” imasında bulunduğunu savundu.


Tekin’in yazısının ilgili bölümü şöyle:

‘İSTİFA ET REİSİMİ KARARNAME YAYINLAMAYA ZORLAMA’

“AYM, “Barış Bildirisi” diye andıkları, 1128 akademisyenin imzaladığı “PKK Bildirisi”nde PKK ile bütünleşildiği hâlde “fikir hürriyeti” derken hiç sesini çıkarmayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Yolda yürüyüş engellenemez.” dediği için AYM Başkanı hakkında olmayacak ifadeler kullandı; sonunda AYM Başkanı’na “PKK destekçisi”, “FETÖ’cü” demeye getirdi. S. Soylu’nun bu kadar ileri gitmesi hayra alâmet değil. Saray, Zühtü Arslan’ı “yemek” için, zemin mi yokluyor?…Bir AYM Başkanı için şüphe uyandıracak ithamlarda bulunmak Saray’ın sözünden asla çıkmayacak bir ismin gide gide Z. Arslan’a daha ağır yüklenmesi, AYM Başkanı’nın sonunu getirip getirmeyeceğini göreceğiz… “AYM Başkanı, Polis Akademisi Başkanı’ydı. Aldığı komiser yardımcılarının yüzde 41’ini FETÖ’den ben ihraç ettim.” Bu sözünden “Sen Cemaat’in adamısın. Polis akademisine bile bile Fethullahçıları aldın.” manası çıkmaz mı? Daha açarsak… “Senin sonun geldi. O makamda kalamazsın. İstersen, istifa et, Reisimi kararname yayınlamaya zorlama.” demek istediği çok açık. Soylu’nun bu kadar ileri gitmesi hayra alâmet değil. Saray, Zühtü Arslan’ı “yemek” için, zemin mi yokluyor? Meraktayım… AYM Başkanı yerinde kalacak mı?”

Son güncelleme: 13:19 26.09.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı