• Turkhane Logo

Pervin Buldan: 'Seçim sandıklarında bu oyun mutlakla bozulacak'

Hakında kapatılma davası açılan HDP'nin Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin İl Eşbaşkanlarıyal toplantı yaptı, “Büyük kaybedecektir. Yanlış hesabı halk mutlaka bozacaktır. Seçim sandıklarında bu oyun mutlakla bozulacaktır” dedi.

11:33 08 Nisan 2021 Perşembe
Pervin Buldan: 'Seçim sandıklarında bu oyun mutlakla bozulacak'
Hakında kapatılma davası açılan HDP'nin Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin İl Eşbaşkanlarıyal toplantı yaptı, “Büyük kaybedecektir. Yanlış hesabı halk mutlaka bozacaktır. Seçim sandıklarında bu oyun mutlakla bozulacaktır” dedi.



Tüm engelleme ve baskılara rağmen bunlara göğüs gererek partimiz daha da ileriye taşımak büyütmek ve başarıya ulaştırmak için gece gündüz büyük bir emek sarf etmek fedekarca özveriyle çalışmak hiç kimsenin harcı değildir” diyen Buldan, şöyle devam etti:

Bunu ancak HDP’liler yapar. Mücadele tarihimizin sayfalarında burada oturan her arkadaşım, buraya gelmeyenler dahil mücadele tarihimizin sayfalarına adını yazmıştır. Yazdırmıştır. Her birimizin cesaretinden HDP’ye olan inancınızdan dolayı kutluyorum. HDP bir yol ise bu yolun en büyük emektarları sizlersiniz. Partimizin geleceğini şimdisini de gören iradesiniz. Her bir öneriniz her bir tespit eve eleştiriniz hep çok kıymetli oldu, bundan sonra da olmaya devam edecektir. Sizler sadece il eş başkanı olarak görev yürütmüyorsunuz. 


HDP’nin eşit ve özgür fikriyatını Türkiye’nin dört bir yanında temsil ediyor ve bu fikriyatın filizlenmesi ve büyümesi ve çınara dönüşmesi için de büyük bir mücadele sarf ediyorsunuz. HDP güçlü demokrasi ve gerçek bir adalet, adil bir barışın ve özgür yaşamın kurucu gücüdür. Güçlü bir demokrasinin kurulması yerellerden, kentlerden başlar. Bu yürüyüşün sonu mutlak başarı ve zafer olacaktır. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın. Haklı mücadelenize yürekten güveniyorum. Çünkü arkamızda HDP’nin dayandığı güçlü bir mücadele ve direniş vardır.

Büyük kaybedecektir. Yanlış hesabı halk mutlaka bozacaktır. Seçim sandıklarında bu oyun mutlakla bozulacaktır.

HDP fikriyatı bu topraklarda güçlü bir şekilde kök salmıştır. Buna her yerde tanıklık ediyoruz. Bu kökün ülkenin her yerinde filizlendiğini de görüyoruz. HDP denildiğinde herkesin aklına lotus çiçeği gelsin istiyoruz. Çünkü HDP bir yaşam çiçeğidir. Bu çiçek yapısı gereği asla kirlenmez, toz tutmaz kir tutmaz. Kendisini her koşulda saf ve diri tutan tek bir çiçektir. Farklı renkleri ve muhteşem kokusuyla dönüşümün sembolüdür. Toprakta suda ve güneştedir. HDP de lotus misali çok renkliliğin yaşamın adıdır. HDP zamanı gelmiş bir fikir yolunu bulmuş bir düşüncedir. Bu su mutlaka mecrasında ve kaynağa mutlaka ulaşacaktır. HDP siyasi bir parti olmanın ötesinde direnişle örülü bir yaşam biçimdir. Eşit ve özgür . yaşama adanmışlıktır. Başı dik yürümenin adıdır. HDP yoldur ve bu oda onurlu bir yürüyüştür. HDP, faşizmin karşısında demokrasinin zaferi barışın güçlü bir sesidir.

HDP’nin siyasal gücü karşısında iktidar bloğu boş durmuyor durmayacaktır. Hepimizin bunu farkında olması gerekiyor. İktidar aklı, ‘HDP’siz siyaset nasıl yaratırız, kendi varlığımızı nasıl sürdürürüz’ diye küçük ortağıyla birlikte planlar yapmaktadır. Ne yaparlarsa yapsınlar başaramadılar, başaramayacaklar. HDP her zaman olduğu gibi dimdik ayaktadır. Ayakta olmaya devam edecektir bu kaleyi düşürmeye güçleri yetmeyecektir. En son bir kapatma davasıyla karşımıza çıktılar. Bu davayı halk iradesine karşı açtıklarını da çok iyi biliyoruz. Partimize yönelik tüm kuşatmanın amacını çok iyi biliyoruz. Amaçları HDP’nin siyaseti belirleme ve dengeleri değiştirme gücünü kırmak, etkisiz hale getirmektir. Ülkeyi demokrasi ittifakı ile yönetme yolunu HDP’ye kapatmaktır akıllarınca. Kapatma davasını birlikte planlayan tekçi iktidarın iki ortağı bu davayla Türkiye’yi kapatmayı hedeflemektedir. Kimsenin hak ve adalet talep edemeyeceği, yolsuzluk düzenine ses edemeyeceği mutlak bir faşizm düzeni kurmak istiyorlar. ”

Türkiye halklarını tarihin en büyük yoksulluk açlık ve sefaleti ile karşı karşıya bıraktılar” diyen Buldan, Büyük yoksulluklarla iktidarın ve yandaşlarına devasa bir zenginleşme sağladılar. Halka hesap vermemek için hukuk dışına çıkmak için her yolu denediler. Bir örnek Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun vekilliğini darbeyle düşürdüler. Arkadaşlarımızı tutukladılar. Ama yanılıyoruz: Ömer Faruk Gergerlioğlu ve diğer arkadaşlarımız vekillikleri düşürülen rehin olarak tutulan arkadaşlarımızı tutulmadı” ifadelerini kullandı.

İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmesi konusuna da değinen Pervin Buldan, şöyle dedi: 

Bir başka darbe uygulaması gece yarısı kararıyla İstanbul Sözleşmesinden çekilmeleriyle gördük. Toplumsal muhalefete karşı kadınlar ve gençlere karşı sürekli bir darbe peşindeler. Kadınlar pes edecek sanıyorlar. Bunu rüyalarında bile göremeyecekler. Kadınlar dünden daha fazla mücadele edecekler.Bu iktidardan kurtulma sözleşmesidir. Bunu da feshetmeye güçleri asla yetmeyecektir. Biz kadınlar buna izin vermeyeceğiz.” 

Son güncelleme: 11:33 08.04.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı