• Turkhane Logo

Korona testi pozitif çıkan kanser hastası için “Vicdan, ne olur vicdan…” çağrısı

Tutuklu kanser hastası Deniz Yıldırım’ın korona testi pozitif çıktı. Eşinin durumunu kapı kapı dolaşarak öğrenebildiğini söyleyen Birsen Yıldırım yetkililere seslendi: “Ne olur vicdan…”

13:42 30 Haziran 2020 Salı
Korona testi pozitif çıkan kanser hastası için “Vicdan, ne olur vicdan…” çağrısı
Tutuklu kanser hastası Deniz Yıldırım’ın korona testi pozitif çıktı. Eşinin durumunu kapı kapı dolaşarak öğrenebildiğini söyleyen Birsen Yıldırım yetkililere seslendi: “Ne olur vicdan…”



25 Aralık 2015’ten bu yana Elazığ 1 Nolu Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda tutuklu olan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hozat İlçesi eski Eşbaşkanı Deniz Yıldırım (48) cezaevinde virüs kaptı.

65 KİLOYA DÜŞTÜ


23 Haziran’da Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi’ne kaldırılan Yıldırım, Şubat 2020’de bağırsak ve kolon kanseri teşhisi nedeniyle ameliyat olmuştu. 85 kilondan 65’e düşen eşinin acilen tahliye edilmesini isteyen Birsen Yıldırım, Sağlık Bakanlığı, Adalet Bakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı’na seslendi: “Vicdan… Ne olur vicdan. Eşim tahliye edilsin.”

  Koronavirüs testi pozitif çıkan tutuklu Deniz Yıldırım’ın eşi Birsen Yıldırım, eşi için imza kampanyası başlattığını belirterek, “Devlet eliyle resmen bir insan ölüme terk ediliyor” dedihttps://t.co/RMFIR7AnsA pic.twitter.com/N9QJTylNtR — Mezopotamya Ajansı (@MAturkce) June 28, 2020

“BİR ŞEYLERİN TERS GİTTİĞİNİ ANLADIM”

Gazete Duvar’dan Hacı Bişkin’in haberine göre kapı kapı dolaşarak eşi hakkında bilgi alabildiğini anlatan Yıldırım, “Pazartesi günü görüşe gittim. O zaman herhangi bir hastalığı yoktu. Çarşamba günü telefonla görüş hakkımız vardı ancak o gün aramadı. Bir şeylerin ters gittiğini anlayarak cezaevini aradım. Cezaevi yönetimi ‘öğleden sonra arayın’ dedi. Eşim hastaneye kaldırılmış ama bize bilgi verilmemiş. Avukatımız savcılığa gitti, cezaeviyle görüştü. Daha sonra eşimin test sonucunun pozitif çıktığını öğrendik.” dedi.

“İNCE BAĞIRSAĞI DIŞARIDA”

Eşinin kemoterapi tedavisinin yeni bittiğini ifade eden Yıldırım, “Artık serbest bıraksınlar. Eşim kanser hastası. İnce bağırsağı dışarıda. Şimdi de virüse yakalandı. Bu bile bile ölüme terk etmektir. Bu şartlara rağmen eşimi içeride tutmamaları gerekiyor. Cezaevlerinde binlerce hasta var. Onların da sesini duyun. İnsanlar ölümle burun buruna şu an.” ifadelerini kullandı.

“15 YAŞINDAKİ BİR ÇOCUĞUN İFADESİYLE TUTUKLANDI”

Daha önce de açıklama yapan Birsen Yıldırım eşinin 15 yaşındaki bir çocuğa zorla imzalatılan ifade gerekçesiyle tutuklandığını dile getirmiş ve tutukluluk gerekçesini şöyle açıklamıştı:

“Kamu davasına dönüşmüş bir durumdan dolayı açık cezaevine girdi. Açık cezaevinde süresinin bitmesine bir aya kala kapalı cezaevine alıyorlar. 29 Mart 2016’da kapalı cezaevine götürülüyor. Sadece bir kişinin ifadeleriyle. 2,5 sene dosya açılmadı. Dosya açılmadığı için duruşma olmadı. Dosya açıldıktan sonra ise sürekli erteleme oldu. Ortada bir delil veya kanıt yok. Sadece bir kişinin beyanları var. Ama o kişi ifadelerini sonra geri çekiyor. İşkence altında verdiğini ve yazılı bir kâğıdın zorla imzalattırıldığını söylüyor.”

Deniz Yıldırım için bir imza kampanyası da başlatıldı.

Son güncelleme: 13:42 30.06.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı