• Turkhane Logo

"Kobane meselesinde hesap verecek olanlar iktidarın kendisidir"

Partilerine yapılan operasyonla 7 Haziran seçimlerinin intikamının alınmaya çalışıldığını belirten HDP Grup Başkanvekilleri Danış ve Oluç “Kobane meselesinde hesap verecek olanlar Dolmabahçe’de resimleri olanlar ve iktidarın kendisidir" dedi.

18:18 28 Eylül 2020 Pazartesi
Partilerine yapılan operasyonla 7 Haziran seçimlerinin intikamının alınmaya çalışıldığını belirten HDP Grup Başkanvekilleri Danış ve Oluç “Kobane meselesinde hesap verecek olanlar Dolmabahçe’de resimleri olanlar ve iktidarın kendisidir" dedi.


HDP Grup Başkanvekilleri Meral Danış ve Saruhan Oluç, milletvekillerinin katılımıyla, ‘Kobane soruşturması’ kapsamında aralarında partinin 2014 yılında Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyelerinin de bulunduğu siyasetçilerin gözaltına alınmasına ilişkin Meclis’te açıklama yaptı.

5 YIL BOYUNCA YEDEKTE TUTULAN BU DAVA…


Gözaltındaki 20 siyasetçinin gözaltı süresinin 4 gün daha uzatılmasına tepki gösteren HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, Kobane eylemleriyle ilgili soruşturma kapsamında şu anda gözaltında olan Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyelerinin 2015 yılında çeşitli illerde ifadeler verdiğini hatırlatarak, “2015 yılından bugün kadar 5 yıl boyunca yedekte tutulan bu dava, bu soruşturma yeniden gündeme getirildi. Bu hukuksuzluğu protesto ediyoruz. Ortada ne hukuk ne yargı bıraktılar. Her şey ama her şey Sarayın kararı ve AKP’nin hukuk komisyonu olan mahkemeler aracılığıyla yapılıyor” dedi.

HDP’Yİ TASFİYE ETMEYE ÇALIŞIYORLAR

“Bu siyasi kararın hedefi nedir? Bunun hedefi açık biçimde AKP ve MHP ittifakını ve iktidarın demokrasi mücadelesinde büyük bir tehlike olarak gördükleri HDP ve kurum kuruluşları, ittifak bileşenleriyle demokratik siyasetten tasfiye etmektir. Amaç budur” diyen Oluç şöyle devam etti:

“Bu iktidar tasfiyeci bir iktidardır, iktidar siyasi olarak rakibi olan HDP’yi siyaset yoluyla yenememektedir. O nedenle yargıyı kullanarak HDP’yi tasfiye etmeye çalışmaktadır. Bu tasfiyeci iktidarın hukuk dışı bir uygulamasıdır. Bu bir siyasi intikam operasyonudur. Sadece tasfiye operasyonu değildir.”

7 HAZİRAN’IN İNTİKAMI ALINIYOR

Gözaltına olan MYK üyelerinin 7 Haziran seçimlerini de yürüten üyeler olduğuna dikkat çeken Oluç, “7 Haziran 2015’te büyük bir deli gömleğini, yırttı, kenara attı ve büyük bir umutsuzluğu yıktı. AKP’nin seçim yoluyla da tek başına hükümet kuramayacak duruma geleceğini bütün toplum yaşadı ve gördü. 7 Haziran 2015’in özelliği budur işte. O nedenle de bir intikam operasyonudur aslında. O günün intikamı bugün alınıyor? Bugünkü konjonktür bu intikamı almayı gerektirirdi. Bugün Türkiye’nin iç politikasına baktığımızda, bugün iktidar ekonomik kriz, sosyal kriz bütün ağırlığıyla yaşanmaktadır. Halk bunun farkında. İşsizlik, hayat pahalılığı ve demokrasi de yaşanan büyük kriz tek adam yönetimi kuvvetler ayrılığı yürütmenin yasamayı bir noter gibi kullanmaya başlaması ortadır” şeklinde konuştu.

Son güncelleme: 18:18 28.09.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı