• Turkhane Logo

Kılıçdaroğlu’na alternatif listenin mimarı Canan Kaftancıoğlu

CHP’nin 37. Olağan Kurultay’ı sona erdi ama tartışmalar bitmedi.

13:22 29 Temmuz 2020 Çarşamba
Kılıçdaroğlu’na alternatif listenin mimarı Canan Kaftancıoğlu
CHP’nin 37. Olağan Kurultay’ı sona erdi ama tartışmalar bitmedi.


Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Listem dışında isim alınmış ne yapmaya çalışıyorlar” tepkisine yol açan alternatifin İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve ekibince hazırlandığı iddia edildi.

Ana muhalefet partisi CHP’deki alternatif liste tartışmasının kaynağının İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu olduğu ileri sürüldü. Haber Global canlı yayınına katılan gazeteci İsmail Saymaz, ‘Hedef iktidar anahtar listesi’nin Kaftancıoğlu’nca hazırlandığını belirtti. “Canan Hanım ile liste konusunda görüştüm. Listenin kendilerince hazırlandığını söyledi. ‘Listede Yıldırım Kaya ve Tuncay Özkan yok. Neden yok çünkü girmelerini istemedim. Seçilmemeleri için elimden geleni yaptım. Aykut Erdoğdu listemizdeydi ancak seçtiremedik’ dedi. Liste İstanbul Örgütü’nce yazılmış” diye konuştu.


BİZE VE CANAN HANIM’A DÜŞEN BEYANNAMEYE SAHİP ÇIKMAK

Eski Parti Meclis’i (PM) üyesi Yıldırım Kaya ise Kaftancıoğlu’nun ifadelerine tepki gösterdi: “Canan Hanım bir ekibin sözcülüğüne soyunmuş gibi. Bin 356 delegenin kendi iradesi ile oy kullandığını düşünüyorum. Kimse tek adamlığa heves etmesin. Ülke ne çekiyorsa tek adamlıktan çekiyor. Tartışmalar artık geride kaldı. 60 arkadaşımız PM’ye seçildi. Bize ve Canan Hanım’a düşen 13 maddelik beyannameye sahip çıkmak. Koltuktan güç alan değil koltuğa güç veren siyaset yapmak önemli.”

DELEGELERE YEMEK VERDİĞİ İDDİASINI YALANLADI

Kulislere yansıyan ve geçen Cumartesi İstanbul delegelerine yemek verdiği sırada Kaftancıoğlu’ndan gelen telefonla bu isimlerin salonu terk ettiği iddiaları için de Kaya şunları dile getirdi: “Bunlar gerçeği yansıtmıyor. Ne ben yemek verdim ne de böyle bir telefon olayı yaşandı. Sadece 4-5 arkadaşla çay içtik. Delegelere yemek vererek oy istemek benim adıma saygısızlık olurdu.”

Son güncelleme: 13:22 29.07.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı