• Turkhane Logo

Kılıçdaroğlu: Kriz yok resmen buhran var

Milyonlarca kişinin evine ekmek götüremediğini belirten CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Şu anda bir ekonomik buhranın içindeyiz. Kriz yok, resmen buhran var” dedi. Kılıçdaroğlu, işsiz sayısının ise 11 milyona ulaştığını kaydetti.

19:23 24 Eylül 2020 Perşembe
Kılıçdaroğlu: Kriz yok resmen buhran var
Milyonlarca kişinin evine ekmek götüremediğini belirten CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Şu anda bir ekonomik buhranın içindeyiz. Kriz yok, resmen buhran var” dedi. Kılıçdaroğlu, işsiz sayısının ise 11 milyona ulaştığını kaydetti.


Türkiye’nin ekonomik buhran içerisinde olduğunu belirten CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, hükumetin bu buhrana karşı bir planının olmadığını öne sürdü.

BIRAKIN YARDIM YAPMAYI SİZDEN PARA İSTEDİLER


Kantin işletmecileri, servis şoförleri ve kırtasiyeciler başta olmak üzere birçok sektörden esnafla buluşan CHP Lideri, salgından en çok etkilenen kesimlerden birinin esnaflar olduğunu belirtti. Birçok ülkenin esnafına yardım yaptığını belirten Kılıçdaroğlu, “Bizim düştüğümüz pozisyona dünyada hiçbir ülke düşmedi. Bırakın size yardım yapmayı, vazgeçtik yardım yapmaktan da size IBAN numarası açıp bir de sizden para istediler, yardım. Yardıma muhtaç adamdan ‘bana yardım et’ diyen bir devlet anlayışı” dedi.

BARİ YIL SONUNA KADAR KÖPRÜLERE PARA ÖDENMESİN

Ülkenin yönetilemediğini öne süren Kılıçdaroğlu, pandeminin başında uçakla seyahat edenlerin biletlerinden alınan yüzde 18 KDV’nin yüzde 1’e indirildiğini, üç gün sonra da uçakla seyahat edilmesinin yasaklandığını söyledi. Kılıçdaroğlu, 6.5 milyar liranın şehir hastanelerine, otoyollara, havaalanlarına dolar bazında ödeneceğini ifade ederek, “Dedik ki ‘Şu adamları çağırın, siz zaten köşeyi dönmüş insanlarsınız, 83 milyon size çalışıyor. Bari yıl sonuna kadar bizden para almayın, biz bu parayı esnafa verelim, esnafı destekleyelim. 6.5 milyar lira az para değil, esnafa karşılıksız verelim.’ Böylece esnaf da desin ki ’40 yıldır ben bu devlete vergi veriyorum geldi benim en sıkıntılı zamanımda bana küçük bir destek verdi.” dedi.

ÜLKEDE EKONOMİK BUHRAN VAR

Televizyondan dinlenilenlerin çok güzel olduğunu ancak bankaya gidildiğinde taban tabana zıt bir tabloyla karşılaşıldığını ifade eden Kılıçdaroğlu, “Ama bir tek parti var CHP, bu ülkenin başına bela. CHP de olmasa hiç itiraz eden kimse olmayacak. Bu CHP olmasa belki bu sorunlar da olmayacak. Hayatın gerçeği farklıdır” dedi. Türkiye’nin şu anda bir ekonomik buhranın içinde olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, “Kriz yok resmen buhran var. Kişi evine ekmek götüremiyorsa ve bu kişi bir değil de milyonlarsa bu ülkede bir ekonomik buhran vardır” dedi.

İŞSİZ SAYISI 11 MİLYONU GEÇTİ

İşsiz sayısının 11 milyona ulaştığını ifade eden Kılıçdaroğlu, “Kendisine şu çağrıyı yaptım, ‘Bir ekonomik buhran içindeyiz televizyona çık de ki, ‘Ben bu ekonomik buhrandan Türkiye’yi şu düzenlemelerle çıkaracağım. Madde bir, madde iki, maddeyi üç, madde 4.’ Hepimiz de dinleyelim ve ona göre de takipçisi olalım. Bakalım, bunu yaptı mı, yapmadı mı? Gerçekleştirdi mi, gerçekleştiremedi mi? Şu anda böyle bir şey yok. Ne onda var ne damatta var. ‘Ekonomi pik yaptı.’ Dinle bakayım esnafı. Neresi pik yaptı? ‘Ekonomi düzeliyor.’ Neresi düzeldi?” dedi.

Son güncelleme: 19:23 24.09.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı