• Turkhane Logo

Kılıçdaroğlu: 40 yıldır çözemediğiniz Kürt sorununu çözeceğiz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Kürt sorununu çözeceğime söz veriyorum” dedi. Çözümsüzlüğün sorumlusunun bugüne kadar iktidar olup bunu çözmeyenler olduğunu vurguladı.

18:43 28 Temmuz 2020 Salı
Kılıçdaroğlu: 40 yıldır çözemediğiniz Kürt sorununu çözeceğiz
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Kürt sorununu çözeceğime söz veriyorum” dedi. Çözümsüzlüğün sorumlusunun bugüne kadar iktidar olup bunu çözmeyenler olduğunu vurguladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Meclisteki grup konuşmasında Kürt sorununu çözeceğini savundu. Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: “40 yıldır Kürt sorunu tartışılıyor, 40 yıldır bir sorun neden çözülmez? 40 yıldır siyasi otorite Kürt sorununu çözmedi. Batı’nın egemen güçleri Türkiye’nin aleyhine kullanıyor. Sorumlusu bugüne kadar iktidar olup bunu çözmeyendir.  Ben genel başkan olarak bu sorunu demokratik standartlar içinde, Türkiye’nin bağımsızlığı çerçevesinde çözeceğime söz veriyorum. Biz bu memlekete barışı ve huzuru getireceğiz. Her vatandaş huzur içinde yaşayacak.”

Türkiye’de hak aramanın olmadığını bütün dünyanın gördüğünü söyleyen Kılıçdaroğlu, “Osman Kavala 1001 gündür içeride. Devlete yakışmaz bu. Aynı dosyadan yeni suç uyduruyorsanız Kavala’dan intikam alıyorsunuz. Tıpkı Selahattin Bey (Demirtaş) gibi” ifadelerini kullandı.

DOSTLARIMIZ DEYİNCE HAVUZ MEDYASINDA TİTREME OLDU


“Önümüzdeki süreç parlak” diyerek umutsuzluğa düşülmemesi talebini dillendiren Kılıçdaroğlu, “Yeter ki sandığı koysunlar, koyarlar mı bilmiyorum Cesareti varsa sandığı koyar. Herkes boyunun ölçüsünü alır” diye konuştu. Yolsuzlukla mücadele edilmesi gerektiğini belirterek de “Bunları kimlerle ve nasıl yapacağız? Bunları dostlarımızla gerçekleştireceğiz, biz bunu söyleyince havuz medyasında titreme oldu. Bizim ortaya koyduğumuz 13 maddeye ‘evet’ diyen herkes bizim dostumuzdur” değerlendirmesi yaptı.

PARTİLİ CUMHURBAŞKANI HÂKİM TAYİN ETMEZ

Yeni bir anayasa yapacaklarını kaydeden CHP lideri şunları kaydetti: “Bu anayasanın özünde demokratik parlamenter sistem olacak. Cumhurbaşkanı tarafsız olacak. Adına cumhurbaşkanı diyorsak 83 milyonun cumhurbaşkanı olacak, herkese eşit mesafede olacak. Bir partinin genel başkanı hâkim tayin etmez. TBMM’de öyle gece yarısı kanunları olmayacak, milletin çıkarı neyi gerektiriyorsa onlar görüşecek.”

Son güncelleme: 18:43 28.07.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı