• Turkhane Logo

İnfaz indirimi bekleyenleri ‘Reis Bey’in ‘merhamet’ine bıraktı

Cumhurbaşkanlığı YİK Üyesi Arınç, Necip Fazıl'ın Reis Bey oyununa atıf yaparak cezaevinde salgın hastalık tehdidi altındaki tutuklu ve hükümlüleri Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın merhametine bıraktı.

23:03 05 Nisan 2020 Pazar
İnfaz indirimi bekleyenleri ‘Reis Bey’in ‘merhamet’ine bıraktı
Cumhurbaşkanlığı YİK Üyesi Arınç, Necip Fazıl'ın Reis Bey oyununa atıf yaparak cezaevinde salgın hastalık tehdidi altındaki tutuklu ve hükümlüleri Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın merhametine bıraktı.



Arınç, Rahmetli üstadın dev eseri Reis Bey’den merhameti dinlemek ne güzel.... dedi.

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Üyesi Bülent Arınç sosyal medya hesabından, Salı günü TBMM Genel Kurulu’nda görüşülmesi beklenen infaz yasası öncesi dikkat çekici bir mesaj verdi. Necip Fazıl Kısakürek’in ‘Reis Bey’ oyunundan sinemaya aktarılan bir sahneyi paylaşan Arınç, “TBMM’de infaz yasasının görüşüldüğü bu günlerde rahmetli üstadın dev eseri Reis Bey’den merhameti dinlemek ne güzel” dedi.


“ADALET YANILDIĞINI ANLAYINCA GERİ VEREMEYECEĞİNİ BAŞTAN ALMAMALIDIR”

Arınç bir sonraki mesajında ise “Merhum hocam Prof. Dr. Faruk Erem’in Bir Ceza Avukatının Anıları kitabından birkaç cümle: Suçluyu kazıyınız altından insan çıkar. Amaç suçludaki insanı değil; insandaki suçluyu yok etmektir! Bana öyle geliyor ki adalet yanıldığını anlayınca geri veremeyeceğini baştan almamalıdır” paylaşımında bulundu.

“YEGANE KURTULUŞUMUZ HERKESİN HERKESİ AFFETMESİNDEDİR”

Arınç’ın yayınladığı 2 dakika 3 saniyelik videoda, şu ifadeler yer alıyor: “Merhamet, hava gibi, su gibi muhtaç olduğumuz iksir. Baş aşağı bir cemiyeti baş yukarı edecek bir kudret. Acımasızca, idama götürdüğüm çocuk bana ‘buz çölünde yol alıyorsunuz’ demişti. Hepimiz, bütün insanlık buz çölünde yol alıyoruz. Aldığımız nefesler bile sipsivri kayalar şeklinde donuyor. Bakarken gözle bıçaklıyor, dinlerken kulakla zehirliyoruz. Damak kirletiyor, el solduruyor. Bütün bunların kanunlarını bilmiyoruz da kanun çıkarmaya kalkıyoruz. Olur mu hiç? Sen kaplanı yetiştir, besle, sonra pençe atıyor diye kement tak ipe çek. Yazıktır kaplana, günahtır kaplana. Merhamet. -‘O halde ceza ölçüleri hak, adalet ve kanunlar lüzumsuz öyle mi’ sorusuna karşılık- Öyle değil. Bunlar doktorun çare bulamayınca bütün bir uvzu budamaya mecbur kalması gibi iç tedavi üstünde tedbirler. Benim merhamet tezim bir dedektif kaidesi midir ki suçluyu bulsun. Ben diyorum ki her fert başucuna ‘suçlu benim, herkes suçsuz’ levhasını asmalıdır. Ben diyorum ki yegâne kurtuluşumuz herkesin herkesi affetmesindedir. Daha ötesi kanunların sorumluluğuna gier. Ama görüyorum ki anlatamıyorum. Hissediyorum ama anlatamıyorum.”

Son güncelleme: 23:03 05.04.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı