• Turkhane Logo

"İkinci S-400 paketi görüşmeleri sürüyor, Biden ne diyecek bilemeyiz, izin almayız"

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cuma namazı ardından basına açıklamalarda bulundu. Rusya ile ikinci S-400 paketi için görüşmelerin sürdüğünü söyleyen Erdoğan, bu konuda Biden yönetiminin ne diyeceğini bilemeyeceğini söyledi.

17:22 15 Ocak 2021 Cuma
AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cuma namazı ardından basına açıklamalarda bulundu. Rusya ile ikinci S-400 paketi için görüşmelerin sürdüğünü söyleyen Erdoğan, bu konuda Biden yönetiminin ne diyeceğini bilemeyeceğini söyledi.


AKli Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazı ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Rusya ile ikinci parti S-400ler için görüşmelerin sürdüğünü söyleyen Erdoğan, Bizim savunma sanayine yönelik atacağımız adımları hiçbir ülke belirleyemez. Bu tamamiyle bizim alacağımız karara bağlıdır. Biz Rusya ile S400 için birinci paketi halletmiştik, şimdi de ikinci paket devam ediyor. Ay sonu Rusya ile görüşmelerimiz olacak. Biden yönetiminin bu noktada ne diyeceğini bilmeyiz. Bileceğimiz tek şey, Trump döneminde olduğu gibi kendi savunma noktasında adımları bir yerden izin alarak atamayız. Biz bir NATO ülkesiyiz. NATOda birlikte olduğumuz ülkelerin bize yön vermesini kabul edemeyiz dedi.


Çok ciddi bir parayı ödediğimiz halde F-35ler ne yazık ki hala verilmedi ifadelerini kullanan Erdoğan, Bu tabii bizim uluslararası diplomaside Amerikanın bir müttefik ülke olarak bize yaptığı çok ciddi bir yanlıştır. Temenni ederim ki Sayın Bidenın görevi üstlenmesiyle birlikte görüşmelerimizi yaptıktan sonra, çok daha olumlu adımları atar ve bunları da yoluna koyarız diye konuştu.

YENİ BİR SÜRECİN İÇİNDEYİZ

Yunanistan ile başlayacak istikşafi görüşmeleri değerlendiren Erdoğan, Ne yazık ki bugüne kadar AB, bizlere verdiği sözleri hiç tutmadı. Yeni bir sürecin içerisindeyiz. Gerek Doğu Akdeniz, gerek AB ülkeleri, gerek Michel ile yaptığımız ikili görüşmeler, gerek Almanyanın dönem başkanlığında Merkel ile ve Boris Johnson ile yaptığımız görüşmeler devam ediyor. Bu arada tabi Yunanistan ile Sayın Miçotakis ile görüşme talebi bizim için de olumlu bir konu olmuştur. Dışişleri Bakanlarımızın görüşmesi olmuştur. Şimdi gerek özel temsilcilerimiz, Sayın Başbakan ile benim görüşmem, bu adımları atabiliriz dedik ifadelerini kullandı.

Erdoğan, Yunanistanın aşı pasaportu önerisi hakkında ise,Değerlendireceğiz demekle yetindi.

DAHA DOĞAL NE OLABİLİR!

Polise TSK silahı kullanma yetkisi verilmesi hakkında konuşan Erdoğan, Olağanüstü durumlarda bu yetki vardır. Resmi Gazetede yayınlanması Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile olmuştur, bundan daha doğal ne olabilir diye konuştu.

Son güncelleme: 17:22 15.01.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı