• Turkhane Logo

Erdoğan Türkiye’de iktidarı hiçbir şekilde bırakmamaya kararlı!

AKP’nin kutuplaştırıcı söylemi tehlikeli bir boyuta ulaştı. Araştırmacı Sinem Adar, Erdoğan yönetiminin ‘biat’ istediğini belirtti. Boğaziçililerin ‘terörist’ ilan edilmesinin çok tehlikeli olduğunu aktardı.

14:14 05 Şubat 2021 Cuma
Erdoğan Türkiye’de iktidarı hiçbir şekilde bırakmamaya kararlı!
AKP’nin kutuplaştırıcı söylemi tehlikeli bir boyuta ulaştı. Araştırmacı Sinem Adar, Erdoğan yönetiminin ‘biat’ istediğini belirtti. Boğaziçililerin ‘terörist’ ilan edilmesinin çok tehlikeli olduğunu aktardı.



Uygulamalı Türkiye Araştırmaları Merkezi (CATS), Almanya’nın başkenti Berlin’de bulunuyor. uzmanı Sinem Adar, Erdoğan yönetiminin röntgenini çekti. “Türkiye’yi yönetme iddiasında olan aktörlerin aslında Türkiye’yi yönetemediklerine tanıklık ediyoruz. Türkiye’de iktidarı bırakmamaya kararlı bir yönetim var” dedi. DW Türkçe’ye konuşan Sinem Adar, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dış politikadaki açılım hamleleri ve reform söylemlerini değerlendirdi. Bunların, ikinci bir yaptırım dalgasının önüne geçme hedefli, konjonktürel ve taktiksel adımlar olduğunu belirtti.




KİTLELERİN ŞİKAYETİNDEN ENDİŞE DUYUYORLAR

Adar, Türkiye’yi yönetenlerin kendilerine biat edilmesinde ısrarcı olduklarını ve AKP iktidarının otoriter rejimlerin toplum ve siyaset alanını sindirmek için devreye soktuğu her türlü aracı kullandığını söyledi. Hükumetin artan işsizlik ve yoksulluk nedeniyle toplumun değişik kesimlerinde yükselen hoşnutsuzluk ve şikayetin büyümesinden de endişe duyduğuna işaret etti.

Türkiye’deki siyasal sistemin yerle bir olduğunu söyleyen Adar, şu ifadeleri kullandı:

Güçler ayrılığı yok, devlet kurumlarının çalışamadığını, işlemediğini görüyoruz, kurumlarda büyük tahribat var.

Bunu iktidarın, Boğaziçi Üniversitesi protestolarına katılan öğrencilerin ‘terörist’ olarak nitelendirildiği, toplumu kutuplaştırmaya yönelik, son derece agresif açıklamalarıyla birlikte düşündüğünüzde, durum tabii ki çok tehlikeli.

Koronavirüs salgınıyla birlikte zaten mevcut olan ekonomik kriz daha da derinleşiyor, iktidarın siyasi manevra alanı daralmış durumda.

Dışarıya açılım, dış politikada yumuşama ve ülke içinde artan baskılar ilk bakışta tezat oluşturuyormuş gibi dursa da aslında değil.

İktidar, hem AB’nin hem de Biden Yönetimi’nin, Türkiye’nin üzerindeki baskısını arttıracağı varsayımı ile dış politikada bir yumuşamaya yönelmiş durumda.

Gelişmelere baktığınızda, bugün Türkiye’de, iktidarı hiç bir şekilde bırakmamaya kararlı bir yönetim olduğu çok net bir şekilde görülüyor.

Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör atamasına gösterilen tepkilere verilen yanıt bunu net bir şekilde gözler önüne seriyor.

Bugün ülkeyi yönetenler, kendilerine biat edilmesinde ısrarcı…

Son güncelleme: 14:14 05.02.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı