• Turkhane Logo

Doğu Perinçek kırmızı sorularda kızardı

Eksen tartışmalarının yapıldığı Türkiye'de, ülkeye yön verdiğini iddia eden Vatan Partisi lideri Doğu Perinçek, Jülide Ateş'in 40 sorusunu yanıtladı. Perinçek, programın formatında yer alan kırmızı sorularda sinirlerine hakim olmakta zorlandı.

22:10 18 Eylül 2020 Cuma
Doğu Perinçek kırmızı sorularda kızardı
Eksen tartışmalarının yapıldığı Türkiye'de, ülkeye yön verdiğini iddia eden Vatan Partisi lideri Doğu Perinçek, Jülide Ateş'in 40 sorusunu yanıtladı. Perinçek, programın formatında yer alan kırmızı sorularda sinirlerine hakim olmakta zorlandı.

 
Haber Globalin 40 programına konuk olan Vatan Partisi lideri Doğu Perinçek, Julide Ateşin sorularıyla terledi.

Kolay sinirlenen bir insan olmadığını iddia eden Perinçekin bu iddiasıyla çeliştiği anlarda stüdyoda soğuk rüzgarlar esti. Doğu Perinçek herhangi bir gizli servise çalıştı mı? sorusunda adeta ateşi başına vuran Perinçek, sert tondaki cevabının yayınlanmayacağı endişesiyle Julide Ateşe, Bu görüntüleri yayınlamazsanız namuslu değilsiniz” diyerek çıkıştı.


İşte o anlar;


Programda Doğu Perinçeke yöneltilen soruların bir bölümü şöyle;

Darbenin iyisi kötüsü olur mu?

27 Mayıs 1960 bir darbe değil, büyük bir halk hareketiydi. Asker gördüğümüz her yerde darbe aramak yanlış. 1960ın getirdiği sonuçlar da önemli. Parlementer sistemi oturttu. 12 Mart ve 12 Eylül aynı cephede değil. 1960 hareketi özgürlüğü getirdi. Onlar özgürlüğü kaldırdı.  28 Şubat fe.öye ve Tansu Çillere karşı yapıldı, Erbakana karşı değil. Bugün de fe.ö hapislere atılıyor. Demek ki 28 Şubat devam ediyor 

Eşinizi ve dava arkadaşlarınızı polise ihbar ettiniz mi?

Bu bana sorulacak bir soru değil. Benden önce eşim yakalandı. Ben o sıra dağlardayım.Eşim yakalanmış ben nasıl ihbar edebilirim? Partim tutuklamalardan sonra heyet kurdu. Hatası olan çözülenler saptandı ve araştırıldı. Doğu Perinçekin hiçbir sır vermediği ortaya çıktı. Ben o imtihanlardan başım dik bir şekilde çıktım. Bunlar tamamen CIA ve MİTin Doğu Perinçeki ve Vatan Partisini yıpratmak için yaptığı kara propaganda. 
Öcalan’ın çiçeğini kabul ettiğinize pişman mısınız?

Ben karakterli biriyim böyle şeylerden korkmam. Aleyhimde 7 milyar kişi tweet de atsa ben o yine çiçeği alırdım. Yaptığım iş benim karakterim. Korkmam. O fotoğrafları Lübnan’da PKK çekip MİT’e verdi.

Öcalan, Perinçek’in başkanı olduğu partide siyaset yaptı mı?

Hiçbir zaman üye olmadı. 89-90 döneminde söyleşiler sırasında gördüm. O öğrenciyken bizim 12 Mart darbesine karşı çıkardığımız gizli Şafak Gazetesi vardı. Gizli olarak dağıtıyorduk. Bu gazetede onun eline geçmiş ve yakalanmış. Bir süre kısa süre hapiste yattı.

Doğu Perinçek, PKK’yı destekleyen yayınlar için pişman mı?

Bu bir kere yanlış tespit. Hiç bir zaman destekleyen yayınlarım olmadı. O dönem boyunca “PKK bizim düşmanımızdır” gözüyle baktık. PKK terör örgütünü ve kürtleri ayırt etmek lazım. O dönemlerdeki cinayetlerin son bulması, haklarını almaları, insanca yaşamalarına ilişkin çok kararlı mücadele yürüttük ve o mücadeleyi de kazandık. Burada hiçbir zaman PKK ile yan yana gelmedik.

Doğu Perinçek’in Cumhur İttifakı ile nasıl bir akrabalığı var?

Vatan Partisi, Cumhur İttifakı içerisinde değil. Herhangi bir anlaşmamız yok. Vatan Partisi bu süreci şöyle değerlendiriyor: Türkiye Atlantik sisteminden kopup Asya’ya yerleşiyor. ABD’de Türkiye’yi elinden kaçırdığı için çeşitli komplolar uyguluyor. Vatan Partisi de bu tehditlere karşı tavır alıyor. Bizim yaptığımız imzalı bir anlaşma değil. Aynı cephe bir duruş olarak anlamlandırılabilir.

Doğu Perinçek yerli ve milli mi?

Bu tartışılmaz bir şey. Çin ile dost olmadan yerli ve milli olamazsınız. Hem güvenlik hem ekonomik işbirlikleri açısından zorunludur. Uygur meselesinden ötürü de mecliste kimler getiriyor önergeyi, PKK’nın uzantısı olan HDP getiriyor. Yerli ve milliyi savunmak uluslararası ittifaklar yaparak olur. Kırım, Rusya tarafından işgal edilmiyor. Kırım’ı Rusya toprağı olarak kabul etmezseniz, KKTC’yi dünyaya tanıtamazsınız. Doğu Akdeniz’de de Türkiye’ye yönelen tehdit ve baskıları göğüsleyemezsiniz.

Son güncelleme: 22:10 18.09.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı