• Turkhane Logo

Davutoğlu’ndan iktidara: Türkiye’yi askeri nizamiye zannediyorlar

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu: “Bu AK Parti-MHP ve Vatan Partisi koalisyonu Türkiye’yi bir askeri nizamiye, milletimizi hizaya sokulması gereken kalabalıklar, devleti ise askerî harekât komutanlığı zannetmektedirler.”

15:37 08 Haziran 2020 Pazartesi
Davutoğlu’ndan iktidara: Türkiye’yi askeri nizamiye zannediyorlar
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu: “Bu AK Parti-MHP ve Vatan Partisi koalisyonu Türkiye’yi bir askeri nizamiye, milletimizi hizaya sokulması gereken kalabalıklar, devleti ise askerî harekât komutanlığı zannetmektedirler.”



Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, haftalık gündem değerlendirmesinde Ayasofya’nın yenide ibate açılmasıyla ilgili hükümet ortaklarından gelen açıklamaları yorumladı. Ahmet Davutoğlu, “Kutsallarımıza, ortak sembollerimize sıkıştığınızda kullanacağınız bir kart muamelesi yapmaktan vazgeçin. Öncelikle şunu açıkça ifade edelim, Ayasofya sizin elinizde bir malzeme, bir araç veya bir pazarlık kartı değildir” diye konuştu.

“ADALET VE DEMOKRASİYİ AYAKLAR ALTINA ALDILAR”


İktidarın demokrasi ve adaleti ayaklar altına alan uygulamalarına devam ettiğine işaret eden Davutoğlu, “Demokrasiyi ve adaleti ayaklar altına alacak, son tahlilde siyasetin alanını ve meşruiyetini biraz daha daraltacak şekilde milletvekillerini cezaevine gönderdiler. Milletvekillerinin cezaevine gönderilmesi bir adalet arayışından değil tamamen artık siyaset üretemeyen, bu ülke için taş üstüne taş koyamayan iktidarın tıkanmasından dolayıdır. Çünkü bu iktidar ve ortaklarının siyasete dair kurdukları her cümle ya adliyeyle ya da cezaeviyle bitmektedir” dedi.
Davutoğlu, yıllarca milletvekillerinin kürsü dokunulmazlığını savunan, siyasetçilerin ifade özgürlüğünün genişlemesi için çalışan Erdoğan ve AKP’nin, bugün siyaseti en fazla baskılayan, milletvekillerini en fazla hapse gönderen bir iktidara dönüştüğüne vurgu yaptı. Davutoğlu, “Erdoğan’ın kendisi ile ilgili yasaklar sona ersin ve milletvekili olsun diye düzenleme yapan bir Meclis’ten tekrar hapishaneye vekil gönderme rekoru kıran bir Meclis’e geçiyor olmamızın vebali AK Parti’nin boynuna asılacaktır” dedi.

“İKTİDAR, 28 ŞUBATÇI MUHBİRİ ÇOK SEVİYOR”

Davutoğlu, ‘bugünlerde iktidar ekranlarında dolaşan ünlü bir 28 Şubatçının bulunduğuna’ işaret ederek, şöyle devam etti: “CHP milletvekili Berberoğlu’nun mahkumiyetine yol açan, Suriye halkına giden yardımları küresel odaklara iştiyakla koşarak ihbar eden yerli bir muhbirdir kendisi. Bu yerli muhbir tüm hayatı boyunca ülkemizi bir gün Pekin’e, diğer gün Moskova’ya ihbar etmiş, nerede millet aleyhine bir faaliyet varsa ömrünü orada harcamış, her türlü zulmün yılmaz savunucusu olmuş bir isimdir. İktidar bu yerli muhbiri çok seviyor. Bu muhbir aynı zamanda, bir taraftan Çin’in Doğu Türkistanlı kardeşlerimize yaptığı zulümlerin savunucusu diğer taraftan zalim Esed’in Türkiye tanıtım mümessilidir. İşte bu yerli muhbir 13 yıl önce de televizyon televizyon dolaşıp AK Parti’nin kapatılması ve Erdoğan’ın yargılanması için yargıya yaptığı başvuruyu anlatıyordu; bugün ise iktidar televizyonlarında bir başka partinin kapatılması gerektiğini savunuyor. Bu AK Parti-MHP ve Vatan Partisi koalisyonu Türkiye’yi bir askeri nizamiye, milletimizi hizaya sokulması gereken kalabalıklar, devleti ise askerî harekât komutanlığı zannetmektedirler.”

Davutoğlu’nun konuşmasından bazı satırbaşları şöyle:

AKP-MHP-VATAN PARTİSİ’NE…

“Bu AK Parti-MHP ve Vatan Partisi koalisyonu Türkiye’yi bir askeri nizamiye, milletimizi hizaya sokulması gereken kalabalıklar, devleti ise askerî harekât komutanlığı zannetmektedirler.”
AKP’YE: “Bu iktidarın bütün siyasi vizyonu, gelecek perspektifi de bugünden ibarettir. Bunların bir yarını bile yoktur. Onun için bu iktidarın iktidarda kalmaktan başka hiçbir vizyonu bulunmamaktadır. İktidarda kalmasına yarayacak her şeyi hiç utanmadan kullanabilir.”
MHP’YE: “Bugüne kadar koalisyon ortağı olduğu her dönemde ülkeye ekonomik çöküntü ve siyasal kriz yaşatan ve ortaklarını baraj altına iten bir parti, bugün iktidarın aklı ve yol göstericisi konumundadır.”

EKONOMİ YÖNETİMİNE…

“ABD, AB, Japonya ve İngiltere Merkez bankalarından yüz bulamayan, içeride millete dış mihraklar masalı anlatan iktidar şimdi de ‘teknik çalışmalar yoğun biçimde devam ediyor’ laflarıyla durumu idare etmeye çalışıyor. Ekonomik sorunları kredi ile çözmek milleti daha da borçlandırmaktır. Milleti borçlandırarak örtülü tefeciliğe mi soyunuyorsunuz? Her sorunun kredi ile çözüleceğini sanıyorsunuz. Bozabilirsiniz, yıkabilirsiniz ama inşa edemezsiniz. Cahil ve liyakatsiz kadrolar ve bu yönetim anlayışı ile krizlerden çıkamazsınız.”

Son güncelleme: 15:37 08.06.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı