• Turkhane Logo

Davutoğlu: KHK ile ihraç edilen sağlık çalışanları, bilim insanları göreve çağrılmalı

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, KHK ile ilraç edilen ve hakkında cezai bir işlem yapılmayan sağlık çalışanları ve bilim insanlarının göreve çağrılmasını istedi.

13:31 23 Mart 2020 Pazartesi
Davutoğlu: KHK ile ihraç edilen sağlık çalışanları, bilim insanları göreve çağrılmalı
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, KHK ile ilraç edilen ve hakkında cezai bir işlem yapılmayan sağlık çalışanları ve bilim insanlarının göreve çağrılmasını istedi.



Hükumetin koronavirüse karşı açıkladığı tedbirlerin yetersiz olduğunu belirten Davutoğlu, “Açıklanan tedbirler birbirinden kopuk, yeni bir dönemi yaşadığımız mesajını vermeyen tedbirler maalesef” ifadelerini kullandı. Karar merciinde bulunanlara seslendiğini söyleyen Davutoğlu, “Gün evlerimize sığınma ama dünyaya açılma günü. Gerekiyorsa sokağa çıkma yasağı ilan edilmeli” dedi.

Davutoğlu, partisinin Youtube kanalı üzerinden yaptığı açıklada şunları kaydetti:


ÖNÜMÜZDEKİ BİRKAÇ HAFTA ÇOK KRİTİK

“Bu ülkenin kaderini birlikte taşıyoruz. Bunun gereğini yapmak hepimizin boynunun borcu. Sağlık alanında önümüzdeki birkaç hafta çok kritik. Hepimiz şu tedbirler etrafında kenetlenmeliyiz. Bilim Kurulu üyelerine bir bilim adamı olarak teşekkür ediyorum. Kilometre taşları bilimsel çalışmalar üzerinden geçmeli. Afaki yorumlar, bir takım senaryolar üzerinden sürekli kamuoyunu pompalamak yerine bilim insanlarımız ne diyorsa ona kulak vermeliyiz. Gelecek çalışmalar şimdiden planlanmalıdır. Yoksa bilgi kirliliği ile toplumumuz çok kolay endişeye kapılabilir. Sağlık çalışanlarımızın korumasına son derece özen göstermeliyiz. ”

KHK’LILAR SÜRECE DAHİL EDİLMELİ

KHK’lılar ile haklarında cezai bir işlem yapılmayan sağlık çalışanları sürece dahil edilmeli. Hakkında herhangi bir ceza yoksa bütün vatandaşlar bu seferberliğe çağrılmalıdır. Sokaklar da tatil edilmeli. Karar merci durumunda olanlara seslenmekte fayda görüyorum. Gerekiyorsa sokağa çıkma yasağı kararı alınmalı.

KORONA TAHVİLİ ÇIKARILSIN

Korona tahvili çıkarılmasını talep ediyoruz. Nasıl bunu hayata geçirebiliriz? Hazine, sermayesinin tamamı kamuya ait özel bir finansman şirketi kurmalı.Oluşturulan kaynaklar şu alanlarda kullanılmalı: Bu kaynaktan çalıştıkları iş yerleri etkilenen kayıtlı çalışanlara ödenek sağlanmalıdır. Üç ay boyunca kaynak aktarılmalıdır. Bu kaynak kayıtsız çalışanları da kapsamalıdır. İşverenlere kayıtsız çalışanlarını beyan etmeleri kaydıyla bir defaya mahsus geçmişe dönük inceleme yapılmayacağı garantisini vermelidir. Alınan önlemlere rağmen işini kaybedenler için işsizlik fonu avantajları genişletilmelidir.

FATURALAR 6 AY ERTELENMELİ

Lokanta, çay bahçesi, berber, spor merkezi gibi esnaf alanları, hizmetler sektörü, turizm gibi sektörlerde vadesi gelen tüm kredilerin faizleri ve ana paraları 6 ay süreyle faizsiz ertelenmelidir. Doğalgaz, elektrik ve su faturaları 6 ay ertelenmeli ve 6 ay sonunda taksitlendirilmelidir. Faaliyetlerini durdurmak zorunda kalan ya da gelirleri azalan iş yerlerimiz kira yardımına ihtiyaç duymaktadır. 6 ay boyunca kiralarının üçte biri oranında kira üçte biri oranında kredi desteği sağlanmalıdır. Tüm çiftçilerimize ilave mazot ve gübre desteği sağlanmalı, ziraat bankasına olan borçları ana para ve faiz ödemeleri 6 ay boyunca ertelenmeli ve altı ay sonunda taksitlendirilmelidir. Kuru ve soğuk hava depoları ile hallere detsek sağlanmalı, nakliyecilere mazot yardımı yapılmalıdır.”

Son güncelleme: 13:31 23.03.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı