• Turkhane Logo

CHP’li Çakırözer, BİK’e atamalar 450 milyon liralık resmi ilan pastasına müdahale

CHP’nin gazeteci kökenli milletvekili Utku Çakırözer, Basın İlan Kurumu Genel Kurulu’na yapılan atamaların 450 milyon liralık ‘resmi ilan pastasına’ müdahale olduğunu söyledi.

23:15 31 Ağustos 2019 Cumartesi
CHP’li Çakırözer, BİK’e atamalar 450 milyon liralık resmi ilan pastasına müdahale
CHP’nin gazeteci kökenli milletvekili Utku Çakırözer, Basın İlan Kurumu Genel Kurulu’na yapılan atamaların 450 milyon liralık ‘resmi ilan pastasına’ müdahale olduğunu söyledi.




BİK’in gazetelere tarafsız ve adil bir şekilde dağıtmakla sorumlu olduğu 450 milyon liralık resmi ilan pastasını yönettiğine dikkat çeken Çakırözer, “Amaç 450 milyon TL’lik ilan pastasını tek yanlı bakış açısı ile yönetebilmek” dedi.


SİYASİ VE EKONOMİK BASKILAR BASININ NEFESİNİ KESİYOR

Basının çok ciddi sıkıntılar yaşadığına dikkat çeken Çakırözer, “Bir taraftan siyasi baskılar, diğer taraftan siyasetin yönlendirmesi ile ekonomik baskılar basın ve yayın kuruluşlarının nefesini kesiyor. Basın Kartı Komisyonu 13 aydır toplanamıyordu, yeni üyeleri ile birlikte 24 Temmuz’da toplandı. Erdoğan tarafından yapılan görevlendirmelerin ardından Genel Kurulun yakın zamanda toplanması ve Basın İlan Kurumu yönetiminde de değişiklik yapılması bekleniyor” ifadelerini kullandı.

BİK DANIŞMANLARLA DOLDURULDU

Çakırözer, “Basın İlan Kurumu Genel Kurulunun hükumet kanadı üyeleri geçmişte pek çok bakanlıktan ve kurumdan oluşuyordu. Şimdi bakıyoruz ki hükümet grubunun tamamı Cumhurbaşkanlığının içinden temsilcilerle dolduruldu, danışmanlardan oluştu” dedi.

FİŞLEME YAPAN KİŞİ ÖDÜLLENDİRİLDİ

Türkiye’de yayın yapan uluslararası basın yayın kuruluşlarının muhabirlerini fişleyen, hedef gösteren, andıçlayan SETA raporunun yazarı İsmail Çağlar Fırat’a, resmi ilanların gazetelere adaletli bir şekilde dağıtılması görevinin verildiğini belirten Çakırözer, “Gazetecileri fişleyen ve hedef gösteren bir kişinin BİK üyeliği ile ödüllendirilmesi bu anlayışın devletin en tepesi tarafından kabul edilmesi de endişe veriyor”şeklinde konuştu.

ERDOĞAN’IN TURKUVAZ GRUBU ETKİLİ

13 ay boyunca toplanamayan Basın Kartı Komisyonunun üyelerinin birçoğunun Turkuvaz Medya Grubundan seçildiğini anımsatan Çakırözer, “Basın İlan Kurumunda da benzer bir Turkuvaz etkisi dikkat çekiyor. Turkuvaz Medya Gurubu Kurumsal İletişim Grubu Başkanı Basın İlan Kurumu Genel Kurulunun yeni üyesi. Kendisi aynı zamanda Cumhurbaşkanı danışmanı. Kamu kurumlarının basın ile ilişkilerindeki Turkuvaz etkisi giderek yayılıyor” diye konuştu.

Son güncelleme: 23:15 31.08.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı