• Turkhane Logo

Casusluk iddiasıyla yargılanan avukatlara beraat

Aralarında Almanya'nın da bulunduğu bazı Avrupa ülkelerinin büyükelçilikleri için çalışan ve casusluk iddiasıyla geçen yıl tutuklanan avukatlar Yılmaz S. ve Baki D. beraat etti.

20:52 11 Kasım 2020 Çarşamba
Casusluk iddiasıyla yargılanan avukatlara beraat
Aralarında Almanya'nın da bulunduğu bazı Avrupa ülkelerinin büyükelçilikleri için çalışan ve casusluk iddiasıyla geçen yıl tutuklanan avukatlar Yılmaz S. ve Baki D. beraat etti.


Aralarında Almanya, Hollanda, İsveç ve Norveçin da bulunduğu bazı Avrupa ülkelerinin büyükelçilikleri için çalışırken, casusluk iddiasıyla tutuklanan avukat Yılmaz S. ile Baki D.nin davasına Ankara 13.Ağır Ceza Mahkemesinde bugün devam edildi. Mahkeme, her iki sanık hakkında da beraat kararı verdi.

Sanık Yılmaz S.nin avukatı Levent Kanat, yöneltilen üç suçtan da beraat kararı verilmesinden büyük mutluluk duyduklarını söyledi.


Kararı DW Türkçeye değerlendiren Kanat, savcılığın müvekkiline Askeri ve siyasi casusluk, soruşturmanın gizliliğinin ihlali, kişisel verilerin rızaya aykırı biçimde elde edilmesi suçlarını yönelttiğini ve müvekkilinin bu üç suçlamadan da beraat ettiğini belirtti. Levent Kanat, savcılığın isnat edilen söz konusu üç suçtan 2 bin 239 defa ceza verilmesini talep ettiğini, bunun da 20 bin yılı geçtiğini belirtti. Avukat Kanat, Beraat kararı kesinleşmiş değil, savcılık itiraz edebilir. Ancak an itibarı ile bugün çıkan beraat kararından çok mutluyuz. Hakimler, böyle bir hukuksuzluğun son bulması yönünde ciddi bir karar verdi. Kararın üst mahkemeler tarafından da onanmasını umuyoruz diye konuştu.

Levent Kanat, müvekkili Yılmaz S.’nin çalıştığı ülkelerin büyükelçilik makamlarının, müvekilinin ifadesini doğrular nitelikte belgeler verdiklerini, bunların tamamının daha önce mahkemeye sunulduğunu hatırlatarak, bugün görülen duruşmada söz konusu büyükelçiliklerin temsilcilerinin de hazır bulunduğunu sözlerine ilave etti.

Aralarında Almanya’nın da bulunduğu bazı Avrupa ülkeleri için çalışırken, 17 Eylül 2019da Ankarada gözaltına alınan Yılmaz S., 23 Eylül 2019’da da tutuklanarak Sincan Cezaevi’ne konuldu.

Altı ay tutuklu kaldıktan sonra bu yıl Mart ayında yapılan ilk duruşmada tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Davada Yılmaz S. ile birlikte, ona zaman zaman yardım eden avukat arkadaşı Baki D. de yargılanıyordu.
 

Son güncelleme: 20:52 11.11.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı