• Turkhane Logo

Bahçeli partinin paylaşımını eleştiren MHP'lileri 'maşa' ilan etti!

MHP'nin "3 Mayıs" paylaşımı partiyi karıştırdı. Bahçeli açıklama yapmak zorunda kaldı.

21:15 03 Mayıs 2021 Pazartesi
Bahçeli partinin paylaşımını eleştiren MHP'lileri 'maşa' ilan etti!
MHP'nin "3 Mayıs" paylaşımı partiyi karıştırdı. Bahçeli açıklama yapmak zorunda kaldı.


3 Mayısın Türkçülük Günü olduğunu iddia eden bir grup sosyal medyada bu güne ilişkin paylaşımlar yapıyor.

Milliyetçi Hareket Partisi de 3 Mayıs için resmî Twitter hesabından 3 Mayıs Milliyetçiler Günü ifadeleriyle bir paylaşım yaptı. Ancak paylaşım MHPli ve ülkücü olduklarını belirten bir grup tarafından tepkiyle karşılandı.


3 Mayısın Türkçülük günü olduğunu belirten ve bu isimle kutlanması gerektiğini ifade eden takipçiler, paylaştıkları mesajlarla MHP yönetimine ağır eleştirilerde bulundu.

BAHÇELİ ELEŞTİRENLERİ MAŞA İLAN ETTİ

MHP Genel Başkanı Devlet Başkanı Devlet Bahçeli gelen eleştirilerin ardından açıklama yapmak zorunda kaldı. Bahçeli, Kutlu davamıza tuzak kurmak için maşa gibi kullanılan, aramıza sızdırılan, bununla birlikte uzaktan kumanda edilen işbirlikçilerin her seferinde 3 Mayıs etrafında karmaşa ve kargaşa yaratma sinsilikleri bugüne kadar gözlemlenmiştir. Ama bu oyun hiçbir zaman da tutmamıştır, diyerek eleştirenleri suçladı.

Bahçeli şunları söyledi:

3 Mayıs birliğe ve beraberliğe çağrı, dayatmaya ve yozlaşmaya reddiyedir. Türk gençliğinin diri umutlarının fiiliyata dökülmesi, heyecan ve hedeflerinin haklı bir eyleme dönüşmesidir.

77 yıl önce, haksızlık karşısında eğilmeyen Türkçü kahramanlar envaı çeşit eziyet ve işkence karşısında yılmamıştır. Bu sivil ve demokratik tepki, bu meşru ve milli duruş inançlarımızdan gücünü alarak müessiriyetini her zaman korumuş, bundan sonra da koruyacaktır.

3 Mayıs 1944 olayları vesilesiyle görülmüştür ki, şahsiyetini davasının onuruyla bütünleştirmiş, varlığını Türklüğünün bekasıyla perçinlemiş bir dava ve düşünce insanı hiçbir baskı ve şiddete boyun eğmeyecektir. 3 Mayıs esasen milliyetçi Türk gençliğinin diriliş ve uyanışıdır.

3 Mayıs’ın ruhunu idrak edemeyen devşirilmiş isimlerin buldukları her fırsatta istismara kalkışmaları, bu suretle çalıntı kimlik ve unvan kullanarak kutuplaşmaları kışkırtan ajan provokatörlüğe talip ve teşne olmaları esef ve endişe verici bir halin trajik yansımasıdır.

Kutlu davamıza tuzak kurmak için maşa gibi kullanılan, aramıza sızdırılan, bununla birlikte uzaktan kumanda edilen işbirlikçilerin her seferinde 3 Mayıs etrafında karmaşa ve kargaşa yaratma sinsilikleri bugüne kadar gözlemlenmiştir. Ama bu oyun hiçbir zaman da tutmamıştır.

3 Mayıs’ın sadece zarfına bakan, mazrufunu okumaktan aciz kalan ilkel ve itibarsız fesat odaklarının, ne Türklüğümüzü, ne Türkçülüğümüzü, ne de milliyetçiliğimizi sorgulamaya hakları vardır. Neye ve kime hizmet ettikleri belli olan kirli yüzlerin tezgahı çoktan bozulmuştur.

77 yıl önce, Türk milletinin sağduyusunun mümtaz örneklerini sergileyerek; milli kültürümüze, inançlarımıza ve değerlerimize yönelik saldırılara karşı milli muhalefeti başlatan ve demokrasi meşalesi yakan Türkçü kahramanları rahmetle ve şükranla yad ediyorum.

Aralarında Merhum Başbuğumuz Türkeş Bey’in ve Merhum Atsız’ın da yer aldığı dava insanlarımızın emanetleri emanetimiz, ilkeleri ilkemizdir. 3 Mayıs, aynı zamanda milliyetçi Türk gençliğinin şerefli mücadelesi olarak milli hafızada gururla taşınacaktır.

Son güncelleme: 21:15 03.05.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı