• Turkhane Logo

Babacan: Hükümet değişmeden Türkiye’nin sorunları çözülmez

"Hükümet değişikliği olmadan Türkiye’nin sorunlarının çözülmesi mümkün değil" diyen DEVA Partisi Genel Başkanı Babacan, erken seçim iddiaları için de "Hükümet halen işleri toparlayabileceğini, önünde 3 yıl olduğunu zannediyor" yorumunda bulundu.

15:50 10 Ağustos 2020 Pazartesi
Babacan: Hükümet değişmeden Türkiye’nin sorunları çözülmez
"Hükümet değişikliği olmadan Türkiye’nin sorunlarının çözülmesi mümkün değil" diyen DEVA Partisi Genel Başkanı Babacan, erken seçim iddiaları için de "Hükümet halen işleri toparlayabileceğini, önünde 3 yıl olduğunu zannediyor" yorumunda bulundu.


Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan, FOX TV’de Çalar Saat programına konuk oldu, gündemdeki konulara ilişkin düşüncelerini paylaştı.

“EN ÖNEMLİ SORUN EKONOMİ: İNSANLAR İŞ ARAMAKTAN VAZGEÇTİ”


Babacan, Türkiye’nin bir numaralı probleminin ekonomi olduğunu kaydederek, “Türkiye’nin bir numaralı problemi ekonomi. Tüm anketlerde, vatandaşımız ‘Bir numaralı sorunum ekonomi’ diyor. Fakat tüm açıklamalar ekonominin iyiye gittiği yönünde. Hükümet hastalığı kabul etmiyor. Öncelikle teşhisi koymak lazım. Halkımız en önemli sorun ‘ekonomi’ diyor, hükumet ekonomimiz uçuyor diyor. Böyle bir şey olamaz; bu ancak güvensizliği çoğaltır” dedi.

İstihdamın düştüğüne dikkat çeken Ali Babacan, “Son bir yılda toplam istihdam 2 milyon 600 bin kişi düşmüş. Gençlerde işsizlik %25 civarında. Artık iş aramaktan vazgeçmiş insanlar var. Ülkeye yatırım lazım. Türkiye’nin kalkınmasının tek yolu yatırım, üretim ve ihracat” ifadelerini kullandı.

“HÜKÜMET DEĞİŞİKLİĞİ OLMADAN SORUNLAR ÇÖZÜLEMEZ” 

Tüm sorunların merkezinde siyasi sorunun olduğunu belirten Babacan, hükümet değişikliği olmadan bu sorunların çözülemeyeceğini söyledi. Babacan, “Kimse suçluyu başka yerde aramasın, Türkiye şu an kötü yönetiliyor. Hükümet değişikliği olmadan Türkiye’nin sorunlarının çözülmesi mümkün değil” yorumunda bulundu.

Türkiye’nin kendi eliyle ekonomik kriz çıkardığını savunan Babacan, “Pandemiden önce Türkiye, kendi eliyle çıkardığı bir ekonomik krizin içine zaten düşmüştü. Merkez Bankası rezervleri zaten pandemiden önce tüketilmişti. Niye insanlarımız fakirleşiyor, niye gençlerimiz iş bulamıyor? Kadınlarımız neden iş aramaktan vazgeçiyor? Kadınların işgücüne katılma oranı hızla düşüyor. Sorunlar büyük ama çözümler de bir o kadar kolay”
değerlendirmesini yaptı.

“HÜKÜMET ÖNÜNDE 3 YIL OLDUĞUNU ZANNEDİYOR” 

Babacan, erken seçim beklediğini de ifade ederek, “Hükümet halen işleri toparlayabileceğini, önünde 3 yıl olduğunu zannediyor. 2023’e kadar ne ekonomi, ne sosyoloji dayanmaz. Şartlar kötüleşerek devam eder. 2021 ya da 2022 de seçim kaçınılmaz olur” şeklinde konuştu. Babacan’ın açıklamaları şöyle devam etti:

“VARLIK FONU GELECEK NESİLLERE 60 MİLYAR DOLAR BORÇ YÜKLEMİŞ DURUMDA” 

– “Varlık fonu gelecek nesillere 60 milyar dolar borcu yüklemiş durumda. Varlık fonu uygulamasına zamanında da şiddetle karşı çıktık. Yazık günah değil mi?”

– “Başta kamu bankaları olmak üzere tüm bankaları, fayda ve risk analizlerine dayanmadan, piyasa gerçeklerinden uzak parametrelerle kredi vermeye zorlamaktan derhal vazgeçilmeli.”

“SİYASİ GÜNDEM İÇİ BOŞ TARTIŞMALARLA DOLU” 

– “Memleketin bu kadar yakıcı sorunu varken siyasi gündem, içi boş tartışmalarla dolu. Şöyle bir haberlere baktığınızda, bu ülkenin problemleri için hangi çözüm üretiliyor göremiyorum.”

– “Hükûmet işten çıkarmayı yasaklayarak, TÜİK’in istatistikleri olduğundan daha güzel göstermesini sağladı.”

– “Hazine 6 ayda 128 milyar lira borç ödedi. Karşılığında 252 milyar lira borçlandı. Halbuki biz ödediğimizden daha az borçlanıyorduk. Bu döndürülemez.”

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A ÇAĞRI 

– “Sayın Cumhurbaşkanı , ‘Ey vatandaşlarım ekonomide sorun var. Gelin beraber çözelim’ demeli.

Her şey yolunda deyince tedaviye başlanamıyor.”

Son güncelleme: 15:50 10.08.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı