• Turkhane Logo

Babacan: Hukuk devleti değil artık burası, tutarlılık aramayın

Ali Babacan, ‘Türkiye Cumhuriyeti’nin hukuk devleti niteliğini kaybettiği’ni belirterek, “Tamamen ilkesiz, kuralsız, evrensel normlara aykırı bir uygulama var. Tutarlılık aramayın hiç” dedi. iktidarın DEVA Partisi’nden korktuğunu söyledi.

11:09 23 Mayıs 2020 Cumartesi
Babacan: Hukuk devleti değil artık burası, tutarlılık aramayın
Ali Babacan, ‘Türkiye Cumhuriyeti’nin hukuk devleti niteliğini kaybettiği’ni belirterek, “Tamamen ilkesiz, kuralsız, evrensel normlara aykırı bir uygulama var. Tutarlılık aramayın hiç” dedi. iktidarın DEVA Partisi’nden korktuğunu söyledi.



Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan, gazeteci Çağlar Cilara’nın YouTube kanalında katıldığı programda önemli mesajlar verdi, son günlerde MHP’yle girdikleri tartışmalara değindi.

İktidarın Terörle Mücadele Kanunu’nu istediği gibi uyguladığını kaydeden Babacan, hem yasalara, hem Anayasa’ya hem de evrensel hukuk kurallarından uzaklaşıldığını kaydetti. Babacan, “Hukuk devleti değil artık burası. Sorunun temelinde de bu var. Terörün, terör örgütünün bir uluslararası tanımı var. Evrensel hukuk terör örgütünün ne olup ne olmadığını tanımlar. Biz de imza atmış bir ülkeyiz. Ama bunlar tamamen bir kenara bırakılmış durumda. Tamamen ilkesiz, kuralsız, evrensel normlara aykırı bir uygulama var. Tutarlılık aramayın hiç. Baştan aşağı yeniden reforme edilmesi gerekiyor. Ve en önemli unsur da iktidarın yargı üzerindeki etkisinin sonlandırılması gerekiyor” şeklinde konuştu.


Gazeteci Çağlar Cilara’nın, Abdullah Gül’ün muhalefet partilerinin adayı olarak sahneye çıkabileceği şeklinde görüşlerin olduğunu dile getirmesi üzerine Ali Babacan, “Sayın Gül’ün adaylığıyla ilgili yaptığımız bütün görüşmelerde bu konu kesinlikle gündeme gelmedi. Spekülasyonlar olabilir ama seçimlere o gün oluşturacağımızı strateji çerçevesinde gireceğiz” cevabını verdi.

MHP’YLE POLEMİK: “BOŞ LAF ÜRETİYORLAR”

Son günlerde MHP yöneticilerinin Ali Babacan’ı ve DEVA Partisi’ni hedef alan açıklamalarını hatırlatılması üzerine Babacan, “Bu tür laflar üretenler, gayet boş insanlar. Laf üretiyorlar. Biz çalışıyoruz. Partimizin yetkili kurulları bir açıklama yaptılar ve politikalarımıza ortaya koydular. Bundan ötesini açıkçası ben vakit kaybı olarak görüyorum. Bunu günlerce sürdürebiliriz, ama biz siyaseti böyle bir üslupla yapmak için, o seviyede bir üslupla yapmak için siyaset yapmıyoruz. Biz siyaseti bu ülke için yapıyoruz. Bu ülkenin yüksek menfaatleri için yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

“KORKTUKLARI İÇİN BİZE SATAŞIYORLAR”

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, iktidar ortaklarının partilerinden korktuklarını belirterek, şunları kaydetti:

“Zaten bundan korktukları bize sataşıyorlar. Dikkat edin bu tartışmaları başlatan biz değiliz. Bu tartışmaları başlatan başkaları. Bizim bugüne kadar durup dururken hiçbir siyasi partiye iliştiğimizi gördünüz mü? Biz sadece ülkedeki kötü yönetime vurgu yapıyoruz. Ve bu kötü yönetimin düzeltilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Öneriler getiriyoruz sürekli iktidar ortaklarına. Ama başkaları öyle değil. Yıllar boyu böyle devam etmiş. Yaptıklarına, çalışmalarına bakın ne yapmışlar ne etmişler bakın. Böyle tartışmalarla kaybedecek vaktimiz yok. İki gün önce de söyledim, önce kendi işlerini iyi yapmaya odaklansınlar. Başkalarına sataşacaklarına.”

SEÇİM SİSTEMİ TARTIŞMALARI: HER DEĞİŞİKLİĞİ KORKU ÜRÜNÜ OLARAK GÖRÜRÜZ

Seçim sisteminin değiştirilmesine yönelik tartışmalara da değinen Babacan, şu değerlendirmeyi yaptı:

“İktidar ortaklarından gelen açıklamalara baktığımızda, bu iki ortaktan büyük ve küçük ortaktan gelen açıklamalara baktığımızda bir hazırlığın olduğunu anlıyoruz” dedi. Henüz ortaya konmuş bir program olmadığını kaydeden Babacan, “Ortaya konmuş bir yasa teklifi yok, bir tasarı yok, resmen açıklanmış bir plan da yok. Ama ortaya konmuş bir korku var, bir endişe var. Mevcut kurallarla, mevcut seçim düzeniyle artık bir seçim kazanamayız, bu fırsat elimizden kayıyor gidiyor, hazır iktidardayken, hazır Meclis de yanımızdayken, kuralları değiştirerek acaba iktidarımızı sürdürebilir miyiz. Benim dışarıdan izleyip algıladığım bu. Ciddi bir korku var, bir endişe var, bir panik var. Bundan sonra seçim kanunuyla ilgili, siyasi partiler kanunuyla ilgili, yapılacak her değişikliği biz bir korku ürünü olarak görürüz. Bizlerden korktular da yapıyorlar. Son seçimlerden bugüne kadar Türkiye’deki en önemli değişimlerden biri DEVA Partisi’nin kurulmasıdır. Ve DEVA Partisi’nin potansiyelini herkes görüyor. Bakmayın o açıklanan rakamlara, şuna buna, herkes görüyor. Bugün Ak Parti’nin genel merkezinde 8-10 arkadaş oturduğu zaman da bunu konuşuyor, eminim başka partiler de bunları konuşuyor. Ne kadar oyun oynarlarsa oynasınlar, oyunun kurallarını ne kadar değiştirirlerse değiştirsinler biz halkın gücünü, iradesini ve desteğini arkamıza aldıktan sonra Allah’ın da izniyle önümüzde hiçbir engel tanımayız.”

“İKTİDAR BİTİYOR, BUNU GÖRMEK LAZIM”

“İktidar bitiyor, bunu görmek lazım” diyen Babacan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Mevcut iktidar bitiyor, bunu görmek lazım. Devam edemeyecek. Mevcudu devirmek değil amacımız, yepyeni bir şey ortaya koyuyoruz. Mevcut zaten bitiyor, artık sürdürülemiyor. Bu bitecek de yerine ne gelecek? İşte o yerine geleceği biz şu an, inşa ediyoruz.”

Son güncelleme: 11:09 23.05.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı