• Turkhane Logo

​'Babacan bin kişiyle görüştü, bir o kadarı da sırada bekliyor'

AKP politikalarını onaylamayan ve yeni bir alternatif olma amacıyla yola çıkan siyasi oluşumlardan, Abdullah Gül ve Ali Babacan'ın başını çektiği harekete ilginin 'büyük' olduğu iddia edildi.

11:02 03 Kasım 2019 Pazar
​'Babacan bin kişiyle görüştü, bir o kadarı da sırada bekliyor'
AKP politikalarını onaylamayan ve yeni bir alternatif olma amacıyla yola çıkan siyasi oluşumlardan, Abdullah Gül ve Ali Babacan'ın başını çektiği harekete ilginin 'büyük' olduğu iddia edildi.





İddiaya göre, Babacanın kuracağı siyasi partiye ilgi öylesine büyük ki, Babacan bin kişiyle yüz yüze görüştü bir o kadarı da sırada bekliyor.


Gazeteduvardan Özlem Akarsu Çelikin haberine göre, Babacan her bir kişiyle bir saatten fazla görüşüyor.

Haberde, AKPnin Babacan öncülüğünde kurulacak yeni oluşuma bakış açısıyla ilgili AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünalın, Kamuoyu araştırmaları gösteriyor ki, Barış Pınarı Harekâtımıza destek şu anda yüzde 81… Eğer bir parti kurma niyetleri vardıysa bile bunu bir kez ertelemişlerdi geçmişte biliyorsunuz; 31 Mart seçimini beklediler. 31 Mart Seçiminde, Cumhur İttifakı’nın yüzde 52, AK Parti’nin yüzde 44 oy almış olması, siyasette bir boşluk olmadığını ortaya koydu. Bu yüzden bunlar ertelediler parti kurmayı. Şimdi oluşan havayla beraber görüyorum ki bunlar yine bir erteleme içindeler sözleri hatırlatıldı.

Babacan ekibinin, partinin kuruluş ilanı tarihi ile ilgili herhangi bir değişiklik olmadığı belirtilen haberde, bir diğer yanlış bilgiyle ilgili de, Yine bazı haberlere yansıdığı gibi “kurucular kurulunda geçmişte AK Parti’de yöneticilik veya milletvekilliği yapmış isimlerin veya hâlihazırda milletvekili olanların yer almayacağı” yönündeki bilgilerin de doğru olmadığını belirtiyorlar ifadeleri dikkat çekti. 

Bu da, Babacan ekibinin partinin kuruluş tarihi olarak açıkladığı aralık ayı kararının geçerli olduğu anlamına geliyor.

Yani, yeni siyasi hareket, parti yönetiminde yer alacak isimlerle ilgili, şu şu isimler kurucular kurulunda yer almayacak gibi bir karar almadı. 

Hatta kurucular kurulu üyeleri için renkli bir tablo vurgusu da yapıldı.

Diğer dikkat çeken detaylar ise şöyle:

Babacan görüşmelere devam ediyor ama kuruluş için planlanan takvimde sona yaklaşıldığından, kısa süre içinde görüşmelere nokta konulacağı ve partinin kuruluşundan sonra katılımların sürebileceği yorumu yapılıyor.

Yola kimlerle çıkılacağı kısmen şekillense de kurucular kurulunun tam kadro netleşmesi için görüşmelerin tamamlanması bekleniyor.

Bugünlerde üzerinde harıl harıl çalıştıkları ise ekonomi, yargı, eğitim, sağlık vb. alanlarda oluşturulan çalışma masalarında kaleme alınan politika temel metinleri… Partinin yol haritasını belirleyecek bu metinler için konunun uzmanları ve siyasetçiler birlikte çalışıyor.

Son güncelleme: 11:02 03.11.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı