• Turkhane Logo

Akşener'den iktidara: Bu milleti aldattınız, bununla sizi yüzleştireceğim, üzgünüm!

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında konuşuyor.

11:37 14 Nisan 2021 Çarşamba
Akşener'den iktidara: Bu milleti aldattınız, bununla sizi yüzleştireceğim, üzgünüm!
İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında konuşuyor.



Akşenerin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Küçük ortak ve arkadaşlarına aranıza girmeye niyetim yok endişelenmeyin. Böyle bir niyetim yoktur. Bu et tırnak, yani Cumhur İttifakı, çok hissi bir ittifak asla orada olmam, aranıza girmem, merak etmeyin. Bu ilişkinizi devam ettireceksiniz ama hepiniz birlikte millete verdiğiniz sözleri tutacaksınız.


Türkiye dünyada en çok vaka görülen ülke oldu

Salgının başından beri, iktidarı defalarca uyardık. Uyarıların yanında, neler yapılması gerektiğini de gün gün anlattık. ‘Bilim insanlarına kulak verin, milletimizin canı daha fazla yanmasın’ dedik. ‘Üç hafta tam kapanma için gecikmeyin, bu işin sonu iyi değil’ dedik. ‘Aşı tedariğini ciddiye alıp, bir an önce aşıları getirin, başka çıkış yok’ dedik. ‘Dar gelirli vatandaşlarımızı, öğretmenlerimizi öncelikli olarak aşılayın’ dedik. ‘İnsan üstü bir gayretle çalışan, sağlık ordumuz yoruldu, yüklerini hafifletin, onlara moral verin’ dedik. ‘Esnek mesai uygulamasına acilen dönün, milyonlarca vatandaşımızı, aynı saatte toplu taşıma araçlarına bindirmeyin’ dedik. Ekonomik destek paketleri önerdik, kaynaklarını gösterdik. Ama maalesef bir kulaklarından girdi, diğerinden çıktı. Biz, işi ciddiye alıp, önlemleri sıkılaştırmalarını beklerken, onlar gittiler, lebalep kongreler yapıp, virüse davetiye çıkardılar. Sonuç? Türkiye dünyada en çok vaka görülen ülke oldu.

Hiç mi duymadınız?

Kardeşim sen doktor musun? Sen enfeksiyon uzmanı mısın? Böyle uzmanlık isteyen bir konuda kararı neden bilim insanlarına bırakmıyorsun? Böyle ciddiyetsizlik olmaz. Yazıktır, günahtır. Aylardır acilen üç haftalık tam kapanmaya geçin diyoruz. Esnafımızı çalışanlar4ımızı koruyacak önlemleri alın tam kapanma ile vatandaşlarımızı rahatlatın diyoruz. Bilim bunu söylüyor, işin uzmanları bunu söylüyor sen hâlâ kafana göre takılıyorsun. Ülkeler birer birer Türkiyeye uçuşlarını durduruyor. Türkiyenin en önemli gelir kaynağı olan turizm sezonu yaklaşırken milyonlarca çalışanın ekmeğiyle oynadın, mutlu musun? Milletimiz aşı beklerken Libyaya 150 bin aşı gönderip caka satmaktan utanmıyor musun? Hadi bizi duymazlıktan  geliyorsun TTB çıktı üçüncü ve en yüksek zirvedeyiz dedi. Onu da mı duymadınız? İstanbul, Ankara Tabipler Odasını da mı duymadınız. Adana bir yılın sonunda başa döndük dedi, onu da mı duymadınız? Giresun vakalar pik yaptı görmüyorlar mı diye sordu, Samsun tükenme noktasındayız dedi, onları da mı duymadınız? Umurunuzda bile olmadı.

Suçu milletimizin üzerine yıkıp kaçamazsın sayın Erdoğan

Milletimiz canıyla uğraşırken siz başka planların peşindesiniz. Şimdi de çıkıp utanmadan salgının bu noktaya ulaşmasından 84 milyon hepimiz sorumluyuz diyerek suçu milletin üstüne atmaya çalışıyorsunuz. Kurallara uymayanları ayrı tutuyorum ama hayır bu tablonun sorumlusu milletimiz değil salgını yönetemeyen, aşıyı getiremeyen, milletimizi yokluğa mahkum eden sizsiniz. Suçu milletimizin üzerine yıkıp kaçamazsın sayın Erdoğan. Öyle zora girince kaçıp saklanmak yok. Arşa çıkan vaka sayılarının sorumluluğunu, gelmeyen aşıların sorumluluğunu, o lebalep kongrelerin sorumluluğunu alacaksın. Bu basiretsizliğin, bu umursamazlığın bu beceriksizliğin hesabını ilk seçimde milletimize vereceksin.

Almanyaya gönderilip dönemeyen AKPli belediye çalışanları: Erdoğanın yönettiği Türkiyeden ardına bakmadan kaçıyorlar

Yetti arkadaş ayıptır günahtır. Bırakın da millet biraz nefes alsın. Bir kere de milletimizin yüzünü nasıl güldürürüz onu konuşalım. Nasıl öldüğümüzü değil nasıl ölmeyeceğiz onu konuşalım. Ama maalesef konuşamazlar, çünkü korkuyorlar, o saray sefalarını kaybetmekten, altlarındaki arabaları kaybetmekten, beş farklı yerden aldıkları maaşlar kesilir diye korkuyorlar.  Öyle korkuyorlar ki artık  AK Partili belediye çalışanları bile bize duyduğu derin kıskançlıkla tanıdığımız Almanyaya iltica ediyor. Malatya Yeşilyurt Belediyesinin AKPli başkanının 42 kişilik grubu Almanyaya eğitim için yollamış. 2 kişi hariç 40 kişi giden o gidiş. Birkaç belediyede daha aynı şey olduğu söyleniyor. Sayın Erdoğanın yönettiği Türkiyeden ardına bakmadan kaçıyor. Zamanında Sovyetlerden kaçan devlet görevlileri gibi. Filmlerini izlerdik hatırlıyor musunuz? Herhalde Türkiyede de bu kaçışların filmleri daha sonra yapılacaktır. İşte Erdoğanın Türkiyeyi düşürdüğü durum. Güler misin ağlar mısın!

Patates ve soğan dağıtımına: Böyle beceriksiz bir Tarım Bakanı varken buna da çok şükür

(Patates soğan dağıtımı) Tarım Bakanlığı baktı kendi işini millet ittifakı belediyeleri yapıyor, sonunda harekete geçti. Depolardaki ürünü simsar hesabıyla alıyorlar ama olsun nihayet iyi bir adım attılar. Böyle beceriksiz bir Tarım Bakanı varken buna da çok şükür. Sıkıntı sadece patates ve soğanla sınırlı değil. Ürünlerini soğuk hava depolarından meyve suyu fabrikalarına görüyorlar, kayıpları oluyor. İktidardan beklentileri de sadece kilo başına 30 kuruş destek istiyorlar. Buradan iktidara seslenmek istiyorum, Türkiye’nin bu kaybı telafi edecek imkânı var. Millet İttifakı belediyelerini beklemeyin. Patatesle soğan üreticilerimiz için geç de olsa attığınız adımı elma üreticilerimiz için atın.

Turizmci destek bekliyor, iktidar turizmcinin olmayan parasına göz dikmiş

Sayın Erdoğan ve damadının el birliğiyle zora soktukları Türkiye ekonomi pandemiyle birlikte çok daha ağır zorluklarla karşı karşıya. Merkez Bankası rezervlerini buharlaştıran beceriksizlik şimdi nereden para bulabilirim diye çırpınıyor. Bu zor şartlarda ekonomimize nefes aldırabilecek alanlardan biri de turizm sektörü. Turizm tek başına dış ticaret açığımızı kapatacak potansiyele sahip. Turizm Türkiye’nin birinci derecede stratejik öneme sahip sektörlerinden biri. Bunun anlamı şudur; devletin kaynaklarından öncelikli olarak yararlandırılması gerekir.  Yani kamu bankaları ucuz kredi verecekse turizm ihmal edilmemelidir. Aşılama yapılacaksa turizm ihmal edilmemelidir. Teşvik verilecekse turizm ihmal edilmemelidir. Bugün turizm başlıklı benim hatırladığım üçüncü grup konuşmamdır. Turizmin ekonomi için ne kadar önemli olduğunu hatırlatıyorlar ama sektörün içinde bulunduğu sıkıntıları nedense hatırlamıyorlar. Yok  konaklama vergisi yok tanıtım ajansı katkı payı gibi ek ödemeler çıkarıyorlar. Yetmiyor şimdi de  meclis turizm komisyonundan tanıtım ajansı beyannamesi vermeyi unutma cezası çıkarıyorlar. Hani olur da turizmci beyanname vermeyi unutursa 13 bin 500 lira ceza ödeyecek.  Turizmci destek bekliyor, iktidar turizmcinin olmayan parasına göz dikmiş.

Son güncelleme: 11:37 14.04.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı