• Turkhane Logo

Akşener, Erdoğan’a ateş püskürdü: Dış politikayı egona meze yaptın!

Türk dış politikasının Erdoğan'ın "egosuna meze" olduğunu söyleyen Akşener, Cumhurbaşkanı'nın Fransa'ya dönük tavrına adeta ateş püskürerek, "devlet adamlığı" ile cevap vermeye çağırdı.

13:29 28 Ekim 2020 Çarşamba
Akşener, Erdoğan’a ateş püskürdü: Dış politikayı egona meze yaptın!
Türk dış politikasının Erdoğan'ın "egosuna meze" olduğunu söyleyen Akşener, Cumhurbaşkanı'nın Fransa'ya dönük tavrına adeta ateş püskürerek, "devlet adamlığı" ile cevap vermeye çağırdı.



Partisinin gecikmeli grup toplantısında konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Erdoğan’ın Fransa’ya dönük tavrına adeta ateş püskürdü. “Yabancı ülkelerin ergen tavırlı liderlerine cevabı devlet adamlığıyla ver” diyen Erdoğan’ı, Türk dış politikasını “egosuna meze yapmakla” suçladı.

“AĞIZ DALAŞI ACİZLERİN YOLU”


Fransa ile olan gerilime ilişkin sert eleştirilerde bulunan Akşener, “Milli çıkarlardan önce kendi şahsi çıkarları üzerinden siyaset yapanları Batı’dan da ülkemizden de görüyoruz. Kendi iktidarını kurtarmak için peygamberimize hakaret etmeyi mübah gören Macron’u ve onun temsil ettiği bu barbar zihniyeti kınıyorum. Ne var ki bizim kınamak ve kınanmaktan öte dertlerimiz var. Kınamakla kalmayıp ülkemizi güçlü kılmalıyız ki Macron gibiler böyle densizlikleri yapmadan önce kırk kere düşünsünler. Ağız dalaşını girmek güçsüzlerin acizlerin başvurduğu yoldur” dedi.

Erdoğan’ın, Fransa Cumhurbaşkanı Macron’a yönelik tutumunu da eleştiren Akşener, “Takındığın bu tavırla Macron’u pişman etmedin bilakis Macron’a destek çıktın. Türk dış politikasını egona meze yapmaktan artık vazgeç. Yabancı ülkelerin ergen tavırlı liderlerine cevabı devlet adamlığıyla ver” diye konuştu.

Partisinin 7. Olağan Kongresi için 25 Ekim’de Malatya’da bulunan Erdoğan’ın esnafla diyaloğu dikkat çekmiş, servisçi olduğunu belirten vatandaş Erdoğan’a, “İşsiziz. Evimize ekmek götüremiyoruz” demişti.  “Bana çok abartılı geldi” yanıtını veren Erdoğan, “Al bu çayı, keyif çayı iç” diyerek toplanan kalabalığın üzerine çay fırlatmıştı.

Akşener, Erdoğan’ın, “Evimize ekmek götüremiyoruz” diyen yurttaşa, ‘keyif çayı’ vermesine de öfkelenen Akşener, “O çayı biraz da senin şu kodamanların içse olmaz mı?Bu tabloya bakınca senin keyif çayı içesin geliyor mu sayın Erdoğan? Sayın Erdoğan o çayı biraz da senin şu kodamanların içse olmaz mı? Türkiye’nin zenginliğinden biraz da alın teriyle çalışan işçi kardeşim, işsiz gençlerimiz, memurlarımız faydalansa olmaz mı? Çok da güzel olur ama bunlar Sayın Erdoğan’ın siyasi anlayışıyla olmaz” ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Fransa’da 16 Ekim’de ise Hz. Muhammed’in karikatürlerini derste öğrencilerine gösteren Samuel Paty adlı bir öğretmen başı kesilerek öldürüldü. Öğretmenin gösterdiği karikatürler ise ilk kez 2015’te Charlie Hebdo tarafından yayımlanmış, derginin Paris’teki merkezine aynı yıl düzenlenen saldırıda 12 kişi öldürülmüştü.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un cinayet sonrası yaptığı bazı açıklamalar ve karikatürlerin ülkede binaların duvarlarına yansıtılması, İslam dünyasında tepki çekti.

AKP, CHP, MHP ve İYİ Parti, ortak bir bildiri yayımlayarak, Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un İslam’a ilişkin ifadelerini kışkırtıcı, saygısız ve tehlikeli olduğunu ifade etti. Meclis’ten geçen tezkere Resmi Gazete’de yayımlanacak.

ERDOĞAN’DAN FRANSIZ MALLARINA BOYKOT ÇAĞRISI

23 Ekim’de yaptığı bir konuşmada Erdoğan, Fransız Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron için “Bu Macron denilen zatın Müslümanlarla derdi nedir? Macron’un zihinsel noktada bir tedaviye ihtiyacı var. İnanç özgürlüğünden anlamayan ve kendi ülkesinde yaşayan milyonlarca farklı inanç mensubu insanlara bu şekilde davranan bir devlet başkanına başka ne denilebilir? Öncelikle bir akli noktada kontrol” demişti.

Erdoğan bir kez daha Macron’u hedef aldığı konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Fransa’nın akli noktada kontrole muhtaç olan liderinin teşvikiyle bu saldırılar yapılmaya başladı. Bu saldırılar bizzat devlet başkanı seviyesinde teşvik edilen bir politika haline gelmiştir. Buradan sesleniyorum, siz faşistsiniz, siz Nazi’nin zincir halkalarısınız. 2. Dünya Savaşı öncesi Avrupa’daki Musevilere yönelik linç kampanyasının benzerine Müslümanlar maruz kalıyor.”

Son güncelleme: 13:29 28.10.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı