• Turkhane Logo

Akşener: Çin aşısında sorumluluğu bana yıkmaya çalışıyorlar, yazıklar olsun!

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Çin'den aşı tedariğinde yaşanan aksama konusunda Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın yaptığı açıklamalara tepki gösterdi.

17:25 06 Mayıs 2021 Perşembe
Akşener: Çin aşısında sorumluluğu bana yıkmaya çalışıyorlar, yazıklar olsun!
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Çin'den aşı tedariğinde yaşanan aksama konusunda Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın yaptığı açıklamalara tepki gösterdi.


Sağlık Bakanı Fahrettin Kocanın Çinden gelecek aşıların gecikmesiyle ilgili olarak Uygur Türklerine ilişkin olarak Çini eleştiren politikacıları hedef almasına İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşenerden tepki geldi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Kocanın, Bilim Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada, anlaşması yapılmasına rağmen Çinin göndermeyi geciktirdiği aşılarla ilgili açıklamaları yeni bir tartışma başlattı. İYİ Parti lideri Meral Akşener Bu sözleri üstüme alındım deyip Bakan Kocaya Yazıklar olsun diye tepki gösterdi.


ÜMİTLİYDİK BU ARKADAŞTAN

Müslüman Uygur Türklerine soykırımın hası orada yapılıyor. Kadınların kocalarını alıyorlar, kereste gibi Çinli adamlar konuluyor evlere diyen Akşener şöyle konuştu: Kamplar var. Köle gibi çalıştırılıyor insanlar. Bu arkadaşların hassasiyetle üzerinde durdukları şey de Müslümanlıktır. Gerçi Rabiayı da unuttular, o işarete yol açan şehit Esmayı da unuttular. Sayın Kocaya yazıklar olsun ki, o Müslüman Türk kadınlar, Uygur kardeşlerimiz tecavüze uğruyor, soykırıma uğruyor. Aramızdaki hassas konuları kaşımakmış... Yazıklar olsun, böyle bir şey olabilir mi? Aşı meselesinde çuvalladılar. Pandeminin en başında konuştuğumuzda insanlar sayın Kocaya şüpheli bakıyorlardı. Ben dedim ki, Sağlık Bakanı böyle giderse iyi gidiyor, bir çabası var. Ümitliydik bu arkadaştan. Sayın Erdoğan da başlangıçta şöyle bir baktı. Sayın Erdoğan pandemiyi kendi siyasi geleceğine fırsat gördü. Bu Covid herkesin başında bela ama o krizi herkes yönetti. Ama bizimkiler pandemiyi değil algıyı yönetmeye çalıştı. Erdoğan Kocaya o da bana yıkmaya çalışıyor dedi.

Akşener şöyle devam etti: Sayın Erdoğan her zaman olduğu gibi bu işin sorumluluğunu da sayın Kocanın üzerine yıkacaktır, elini yıkayıp çıkacaktır. Çin elçiliği resmen tehdit etti, hakaretin ötesinde davrandı, büyükelçiyi bakanlığa çağırdı ve çay ikram edip yolladılar sanırım. Sayın Erdoğan elini yıkayıp suçu Kocaya bırakacak ama Koca da suçu bana bırakmaya çalışacak. Zor. Şuur altı ortaya çıktı. En kötü şartlarda Türkiyedeyiz dedi. Biz de En iyi ihtimalle Türkiyedeyiz diyoruz.

KOCA BE DEMİŞTİ?

Çinden gelecek aşılar konusunda açıklamada bulunan Sağlık Bakanı Koca, Bugün Çin’den aşı gelecekti nerede diye soranlar, dün Çin ile aramızdaki hassas konuları kaşıyarak ilişkilerimizi bozmaya çalışıyorlardı. Başarılı olduklarını söyleyemem ama hasar verdikleri kesin ifadelerini kullanmıştı. Kocanın açıklamaları bir süre önce Çine yönelik açıklamalar yapan Akşener ve Mansur Yavaşa bu ülke tarafından yanıt verilmesi ile yaşanan krizi hatırlatmıştı.

Son güncelleme: 17:25 06.05.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı