• Turkhane Logo

Akşener: AKP bu sistemle Türkiye’yi 2023’e götüremez

Erken seçim talebini yineleyen Akşener, AKP'nin mevcut sistemle Türkiye'yi 2023 yılına kadar götüremeyeceğini söyledi.

10:15 28 Kasım 2020 Cumartesi
Akşener: AKP bu sistemle Türkiye’yi 2023’e götüremez
Erken seçim talebini yineleyen Akşener, AKP'nin mevcut sistemle Türkiye'yi 2023 yılına kadar götüremeyeceğini söyledi.



İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, erken seçim talebini yineleyerek, “İktidar partisi bu sistemle partileri taşıyamıyor, bu sistemde Türkiye’yi taşıyamıyor. Dolayısıyla seçime gitmek mecburiyetinde kalacak. 2023’e götüremez bugünkü sistemle” dedi.

Trabzon’da Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık’ı ziyaret etti. Ziyaret sırasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Akşener, erken seçim talebini bir kez daha yineledi. Akşener, “Gelin kardeşim zorlamayın bu milleti, yazıktır günahtır. Biz adına güçlendirilmiş parlamenter sistem diyoruz, başka bir isim de verilebilir. Ama, ‘Bu sistemin arızalarını düzeltelim ve tam bir kuvvetler ayrılığı şeklinde, vesayet sistemlerinin de ortadan kalktığı, arızaların giderildiği bir parlamenter sistemi hep birlikte inşa edelim’ diyoruz” dedi.


Akşener, “Şimdi anlaşılıyor ki bu noktaya adım atma imkanları yok. Çünkü Sayın Arınç, Sayın Cemil Çiçek, onların yaptığı konuşmaların üzerine 3 gün sonra Sayın Erdoğan’ın rencide olması enteresan bir durum. Böyle bir durumda iktidar partisi bu sistemle partileri taşıyamıyor, bu sistemde Türkiye’yi taşıyamıyor. Dolayısıyla seçime gitmek mecburiyetinde kalacak. 2023’e götüremez bugünkü sistemle” diye konuştu.

AKP’nin iktidar olduğu 3 Kasım 2002 tarihinden sonra yapılan 5 seçimin 3’ü erken seçim olarak yapıldı. Sadece 2011 ve 2015 genel seçimleri zamanında yapıldı.

Bir dönem kamuoyu araştırma şirketi ANAR’ın genel müdürlüğünü yapan siyaset danışmanı İbrahim Uslu, 2021 yılının ikinci yarısında erken seçim beklediğini belirtti. Uslu’ya göre, MHP Lideri Bahçeli yakın zamanda Cumhur İttifakı’ndan çekilecek ve partisinin grup toplantısında erken seçim çağrısı yapacak.

Son güncelleme: 10:15 28.11.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı