• Turkhane Logo

AKP salgından beter: Bekçiler, barolar, mafya, sosyal medya…

AKP, küçük ortağı MHP’nin de yardımı ile koronavirüs salgın dönemini iktidarı lehine yasalarla fırsata çevirdi. Halk sağlığından endişe ederken Meclis, bekçileri silahlandırdı, baroları böldü. Sosyal medyaya sansür getirdi.

11:20 30 Temmuz 2020 Perşembe
AKP salgından beter: Bekçiler, barolar, mafya, sosyal medya…
AKP, küçük ortağı MHP’nin de yardımı ile koronavirüs salgın dönemini iktidarı lehine yasalarla fırsata çevirdi. Halk sağlığından endişe ederken Meclis, bekçileri silahlandırdı, baroları böldü. Sosyal medyaya sansür getirdi.



TBMM, kamuoyunda sosyal medyaya sansür düzenlemesi diye anılan kanunun kabulü sonrası tatile girdi. 1 Ekim’e kadar sürecek ara öncesi Kovid-19 pandemi sürecini fırsat bilen Cumhur İttifakı, hak gasplarına, eşitsiz uygulamalara ve yandaşların yararına yasalara imza attı.

FEYZİOĞLU’NA GÖRE İKTİDAR BAROLARI BÖLEREK FAYDALI İŞ YAPTI


AKP ve ortağı salgın dönemi en önemli mesaisini Türkiye Barolar Birliği (TBB) yapısını, seçim sistemini değiştiren düzenlemeye ayırdı. Bir şehirde iki bin üyenin bir araya gelmesiyle birden fazla baro kurulmasına imkân tanındı. Teklife önce karşı çıkıp desteklemediklerini belirten TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, kanun geçince bunun dünyada bir ilk olduğunu söyleyip “Faydalı bir iş yapıldığını” iddia etti.

ALTERNATİF KOLLUK DİYE ANILAN BEKÇİLERE EKSTRA YETKİLER VERİLDİ

Bu düzenleme akabinde haziran ortasına kadar salgın izni yapan Meclis, tatil sonrası Anayasa’ya aykırı olduğu kaydedilen çalışmalara hız verdi. AKP’nin alternatif kolluk kuvveti diye anılan bekçilere, toplumsal olaylara müdahale, araç ve üst arama, kimlik sorma, silah taşıma yetkileri verildi.

MAFYA LİDERLERİ, UYUŞTURUCU SATICILARI CEZAEVLERİNDEN SALINDI

Küçük ortak MHP’nin isteğiyle adli mahkûmlara af getirildi. Yasalaşma ile aralarında mafya liderlerinin, uyuşturucu suçlularının ve cinsel suçluların da bulunduğu yaklaşık 90 bin mahkum tahliye edildi. Gazeteciler, siyasi mahkûmlar ve düşünce tutsakları ise salgına karşı cezaevinde tutulmaya devam edildi.

ANAYASA MAHKEMESİ İPTAL ETTİ AKP TEKRAR UYGULAMAK İSTEDİ

İktidar, Anayasa Mahkemesince iptal edilen kamuya girişte güvenlik soruşturması uygulamasını tekrar yasalaştırmak için de harekete geçti. Teklif hazırlayan AKP, memuriyete girişte kişilerin anne ve babaları dahil birçok akrabasının araştırılmasının yolunu açmak istedi. Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edilen teklif Genel Kurula sevk edildi.

SOSYAL MEDYAYA CENDERE SON ADIMLARI OLDU

TBMM’nin salgın dönemi son antidemokratik düzenlemesi sosyal medyaya yönelikti. Hiçbir şartta sosyal medyada umduğu desteği bulamayan, medyada sağladığı tek sesliliği buraya taşıyamayan Cumhur İttifakı ortakları, sosyal medya servis sağlayıcılarına yaptırımlar getirdi.

Son güncelleme: 11:20 30.07.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı