• Turkhane Logo

Ahmet Türk'ten iktidara uyarı: Ellerini sıkacak kimse kalmaz

Son günlerde Kürt kurumlarına yönelik baskılar yeniden gündemde. Bir yandan HDP'li belediyelere kayyımlar atanıp, eşbaşkanlar görevden alınarak tutuklanırken, diğer yandan kadın aktivistlere yönelik baskılar da artıyor.

19:05 25 Mayıs 2020 Pazartesi
Ahmet Türk'ten iktidara uyarı: Ellerini sıkacak kimse kalmaz
Son günlerde Kürt kurumlarına yönelik baskılar yeniden gündemde. Bir yandan HDP'li belediyelere kayyımlar atanıp, eşbaşkanlar görevden alınarak tutuklanırken, diğer yandan kadın aktivistlere yönelik baskılar da artıyor.





En son Diyarbakırda 12 Kürt siyasetçi ve kadın aktivist tutuklandı. Tutuklamalara tepkiler yükselirken, AKP iktidarına bir tepki de Kürt siyasetinin duayen ismi Ahmet Türkten geldi. Türk “Mütevazılığımız korkmamızdan değil, insanlığa olan saygımızdandır. Bunu anlamamışlarsa 80’in Amed zindanına baksınlar diyorum” dedi.  Kürdü Bayram günü cezaevine gönderenler, bir mezarı bile çok görenler bilsinlerki mütevaziliğimiz korkmamızdan değil insanlığa olan saygımızdandır. Bunu anlamamışlarsa 80’in Amed zindanına baksınlar diyorum,korkum odur ki ellerini sıkacak kimse kalmaz. pic.twitter.com/b4QODwQ5wP — Ahmet Türk (@AhmetTurkHDP) May 25, 2020

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Rosa Kadın Derneğine dönük başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan 18 kişiden 12’sinin tutuklanmasına, yerine kayyım atanan Mardin Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Ahmet Türk’ten tepki geldi.

Türk, tutuklamalara yönelik tepkisini sosyal medya hesabından gösterdi. Türk, tutuklanan isimlerin fotoğraflarını eklediği paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

“Kürdü Bayram günü cezaevine gönderenler, bir mezarı bile çok görenler, bilsinler ki; mütevazılığımız korkmamızdan değil, insanlığa olan saygımızdandır. Bunu anlamamışlarsa 80’in Amed zindanına baksınlar diyorum. Korkum odur ki ellerini sıkacak kimse kalmaz.”

Bu arada Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Rosa Kadın Derneği merkezli yürüttüğü soruşturmaya müdahil olup olmamayı değerlendirmek için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Diyarbakır İl Müdürlüğü’nden bilgi istedi. 

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturmada, Rosa Kadın Derneği’nin kadın cinayetlerinin önlenmesine dair yaptığı eylem, etkinlik ve çalışmalarla, üyelerinin katılmış olduğu 8 Mart etkinlikleri ve kayyım protestolarının suç unsuru olarak gösteriliyor. 

Diyarbakır İl Müdürlüğünce soruşturmaya dair hazırlanan bilgi notunun bakanlığa bağlı Hukuk Hizmetleri ve Kadın Hizmetleri Genel Müdürlüğü’ne gönderildiği kaydedildi. 

Bakanlığın soruşturmaya katılıp katılmayacağına dair kararı önümüzdeki günlerde vereceği belirtildi. (Mezopotamya Ajansı)

Son güncelleme: 19:05 25.05.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı