• Turkhane Logo

Sağlık Bakanı: Bir iki ay direnelim, sonra etkisi azalacak

Korona virüsüyle ilgili durumu değerlendiren Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Bir iki ay direnelim. Sonra virüsün etkisinin azalması bekleniyor" dedi.

19:29 12 Mart 2020 Perşembe
Sağlık Bakanı: Bir iki ay direnelim, sonra etkisi azalacak
Korona virüsüyle ilgili durumu değerlendiren Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Bir iki ay direnelim. Sonra virüsün etkisinin azalması bekleniyor" dedi.





Cumhurbaşkanlığı’ndaki toplantı öncesinde korona virüsüyle ilgili açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, şöyle konuştu:


‘SÜRECİ VATANDAŞLARLA BİRLİKTE YÖNETELİM’ 

“Yaz döneminde bu virüsün etkisini azalacağı genel olarak Bilim Kurulu’nun da öngörüsü. Aslında kışın kapalı ortamlarda yakın birlikteliklerin fazla olması bu enfeksiyonun yaygınlığını artıran unsur. Enfeksiyonun önümüzdeki bir, bir buçuk bilemediniz en fazla iki aylık süreci bizim için son derece önemli. Bu dönemde asla panik oluşturmadan yapacağımız şey, alacağımız kararları daha çok ertelemeye, bir-bir buçuk ay sonrasına ötelemeye yönelik olmalı. Bu dönemin geçici olacak. Ama geçici olması için de salgının yaygınlığını önlemek gerekiyor. Onun için kuralları mutlaka uygulayarak bu süreci vatandaşımızla birlikte yöneterek götürelim istiyoruz.”

KÜLLİYEDE TOPLANTI BAŞLADI

Koca’nın açıklamalarının ardından Cumhurbaşkanlığı’ndaki korona virüsü toplantısı da başladı. Toplantıda salgına ilişkin son gelişmeler ve ele alınacak tedbirler görüşülecek.

Toplantıya Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Yekta Saraç, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ile Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulu üyeleri katılıyor.

Son güncelleme: 19:29 12.03.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı