• Turkhane Logo

Dört tıp profesörü koronavirüs nedeniyle yaşama veda etti

Türkiye’de ilk koronavirüs tanısı konulan hastayı muayene eden İstanbul Çapa Tıp Fakültesinde bir hafta içinde 3, Cerrahpaşa’da 1 doktor hayatını kaybetti.

17:59 02 Nisan 2020 Perşembe
Dört tıp profesörü koronavirüs nedeniyle yaşama veda etti
Türkiye’de ilk koronavirüs tanısı konulan hastayı muayene eden İstanbul Çapa Tıp Fakültesinde bir hafta içinde 3, Cerrahpaşa’da 1 doktor hayatını kaybetti.





Koronavirüsü salgınının Türkiye’de başladığı günden bugüne İstanbul Çapa Tıp Fakültesinden 3, Cerrahpaşa Tıp Fakültesinden 1 profesör koronadan öldü. Çapa’dan Prof. Dr Fevzi Aksoy, Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu ve Prof. Dr. Sedat Tellaloğlu ölürken, İstanbul Cerrahpaşa Tıp Fakültesi emekli öğretim üyesi ve patoloji uzmanı Prof. Dr. Feriha Öz hayatını kaybetti.


BİR DOKTOR DA YOĞUN BAKIMDA

Çapa’dan bir doktor ise yoğun bakımda bulunuyor. İnfeksiyon hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Murat Dilmener makinaya bağlı yaşam mücadelesi veriyor. Dün akşam CNN Türk’te yayınlanan Tarafsız Bölge programına katılan İç Hastalıklar Uzmanı Prof. Dr. Ziya Mocan “Diğer doktorlarımızdan da çok kayıp var” dedi.

GEOTHE ENSTİTÜSÜNÜN KURUCULARI ARASINDAYDI

/
Fevzi Aksoy

29 Mart 2020’de hayatını kaybeden Fevzi Aksoy 90 yaşındaydı. Goethe Enstitüsü kurucularından olan Aksoy, bir dönem Alman Hastanesi Yönetim Kurulu başkanlığı yaptı. Alman ve Avusturya hükümetleri tarafından sağlık alanındaki hizmetlerinden dolayı devlet üstün nişanına layık görüldü. Fevzi Aksoy, Milliyet gazetesinin spor yazarları arasındaydı. Prof. Dr. Aksoy’un eşinin ve kızının da koronavirüs tedavisi gördüğü ileri sürülmüştü.

VİRÜSE YAKALANAN İLK DOKTORDU

/
Cemil Taşçıoğlu

Türkiye’de virüse yakalanan ilk sağlık çalışanı olan Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu (68) dün hayatını kaybeti. Dahiliye doktoru Taşçıoğlu, ateş, öksürük ve nefes darlığı şikayetleriyle 16 Mart 2020’de İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Hastanesine yatırıldı. 15 gündür korona tedavisi görüyordu.

Ölmeden önce hakkında birçok kez ölüm haberi yayılan Cemil Taşçıoğlu, Sağlık Bakanı Dr.Fahrettin Koca’nın da hocasıydı. Öğrencileri ve meslektaşları tarafından çok sevilen Cemil Taşçıoğlu’nu Türkiye’nin her yerinden hekimler ve sağlık çalışanları 1 dakikalık saygı duruşuyla andı.

İSTANBUL’DAKİ İLK BÖBREK NAKLİNİ YAPAN DOKTORDU

/
Sedat Tellaloğlu

Üroloji uzmanı Prof. Dr. Sedat Tellaloğlu ise dün gece hayatını kaybetti. 85 yaşında hayatını kaybeden Sedat Tellaloğlu, 1983 yılında İstanbul’da ilk böbrek naklini gerçekleştiren ekibe başkanlık eden doktor olarak tanınıyor. Henüz resmi bir açıklama yapılmamakla birlikte Sedat Tellaloğlu’nun koronadan ölmediği, ürolojisi tedavisi gördüğü belirtiliyor.

DÜNYACA ÜNLÜ BİR PATALOG


Feriha Öz

Bu sabah hayatını kaybeden patalog Prof. Dr. Feriha Öz, vefatını İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa (İÜC) Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Sait Gönen, Twitter hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu.

Eski Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Patoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Feriha Öz, 2000 yılında emekli oldu. 1960-2011 yılları arasında 100’den fazla bilimsel çalışma ve yayın yapan Öz’ün eserleri, yurt içi ve yurt dışında faaliyet gösteren birçok dergide yayımlandı.

Bir süredir Edirne’de yaşan emekli doktor korona tedavisi görüyordu.

Son güncelleme: 17:59 02.04.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı