• Turkhane Logo

Yapılan ankette yeni partilerin oy oranı bakın kaç çıktı

Yeni yapılan ankette Cumhur İttifakı'nı oluşturan AKP ve MHP'nin oylarının düşüte olduğu belirtilirken, yeni kurulan partilerin oylarının ise artışta olduğu ifade edildi.

23:16 12 Ekim 2020 Pazartesi
Yapılan ankette yeni partilerin oy oranı bakın kaç çıktı
Yeni yapılan ankette Cumhur İttifakı'nı oluşturan AKP ve MHP'nin oylarının düşüte olduğu belirtilirken, yeni kurulan partilerin oylarının ise artışta olduğu ifade edildi.

Bu pazar seçim olsa kime oy verirsiniz? sorusuna yanıt veren yurttaşların Gelecek Partisi ve Deva Partisine ilgisi artıyor. AKP ve Cumhur İttifakının eridiğini, AKPnin 2002deki oy oranına düştüğünü gösteren araştırmanın en çarpıcı bölümlerinden birisi de yeni kurulan siyasi partilerin aldığı oy oranları oldu.
Aralık 2019dan bu yana her ay düzenli olarak Gündemetre adı altında siyasal ve toplumsal araştırmalar serisi gerçekleştiren Yöneylem Araştırmanın son verileri dikkat çekiyor. 
AKP ve Cumhur İttifakının eridiğini, AKPnin 2002deki oy oranına düştüğünü gösteren araştırmanın en çarpıcı bölümlerinden birisi de yeni kurulan siyasi partilerin aldığı oy oranları oldu. 
Araştırma, kantitatif araştırma tekniklerinden kota esasına dayalı anket yöntemiyle, 26 istatistiki bölgeye bağlı yerleşim yerlerinde 2 bin 402 görüşme yapılarak tamamlandı.
Araştırmanın alan uygulaması, 23-27 Eylül 2020 tarihleri arasında gerçekleştirildi. Raporlamada, frekans analizleri, anlamlılık testleri, korelasyon tekniklerinden yararlanıldı ve çeşitli histogramlar kullanıldı. Araştırmanın örneklem büyüklüğü, Türkiye genelinde %95 güven aralığında +/- %2 hata payıyla çözümleme yapmaya olanak sağlandı. 
Araştırmaya göre Türkiyenin acilen çözülmesi gereken sorunlarının ilk 5’inden 3’ü ekonomi konulu. Ekonomik sorunlar, yurttaşların en önemli gündemi olan koronavirüs salgınından daha fazla dile getiriliyor. Okulların açılmasıyla birlikte eğitim meselesi, acilen çözülmesi gereken sorunlar arasında beşinci sıraya yükselmiş durumda. 

Önümüzdeki pazar günü milletvekili seçimleri yapılacak olsa oyunuzu hangi partiye verirsiniz? sorusuna yurttaşlar aşağıdaki cevapları verdi.
Cevaplara göre siyasi gelecekleri merak konusu olan Ali Babacanın Deva Partisi ve genel başkanlığını Ahmet Davutoğlunun üstlendiği Gelecek Partisinin de oy oranları da ortaya çıktı. Kararsızlar dağıtıldığında Deva Partisinin yüzde 3, Gelecek Partisinin yüzde 1.3 oranında oy aldığı, iki partinin toplam oyunun yüzde 4.3 olduğu ortaya konuyor. 
AKP - % 30.7
CHP - % 24.8
HDP - % 10.5
MHP - % 7.7
İYİP- % 9.8
SP  - % 1.1
GP -  % 1.2
DP -  % 2.7
KARARSIZ - % 4.5
OY KULLANMAYACAK - % 6.1
CEVAP YOK -  % 0.3

Son güncelleme: 23:16 12.10.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı