• Turkhane Logo

Yandaş tabip odası için ilk adım!

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) ile Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ittifakı kendilerine muhalif her kuruluşa karşı

14:45 14 Ekim 2020 Çarşamba
Yandaş tabip odası için ilk adım!
Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) ile Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ittifakı kendilerine muhalif her kuruluşa karşı

TURKHANE- Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yandaş barodan sonra yandaş tabip odası için harekete geçti. 
Partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Grubuna hitap eden Erdoğan müttefiki Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) lideri Devlet Bahçelinin Türk Tabipleri Birliği kapatılmalı işaretinin peşinden koştu.  
Erdoğanın çoklu baro dediği yandaş baronun önünü açan kanun değişikliğinin benzeri Türk Tabipleri Birliği (TTB) için yapılacak. 
YANDAŞ BARODAN SONRA YANDAŞ TABİPLER BİRLİĞİ GELİYOR
İnsan hakları mücadelesinin önde gelen isimlerinden Şebnem Korur Fincancıyı isim vermeden terör örgütü üyesi diye itham eden Erdoğan, Düşünebiliyor musunuz? Terör örgütünden birini getirip TTBnin başına koyuyorlar; bunun adı demokratik bir yaklaşım değildir, terör örgütlerinin sivil toplum kuruluşlarına adet el koymadı hadisesidir. dedi. 
Erdoğan, Her düşüncenin içinde yer aldığı Tabipler Birliğini oluşturmamız lazım. Türkiye ismini hak etmeyen meslek kuruluşlarından bu imtiyazlarını derhal almalıyız. ifadelerini kullandı.
TTB başta olmak üzere diğer meslek kuruluşlarındaki sorunlar da artık tahammül edilmez seviyelere ulaşmıştır. diyen Erdoğan, TTB, bunun gibi kimi meslek kuruluşları açıkça anayasaya aykırı faaliyet içindedir. Çoklu baro çalışmasının bir benzerini yapacağız. diye konuştu.
ERDOĞAN, BAHÇELİYE TEŞEKKÜR ETTİ
Erdoğan şöyle devam etti: Şimdi bu TTB ile alakalı, Odalar ve Borsalar Birliğinde atılan adım neyse aynı şekilde suretle bu dönemde bu adımları atıp buralarda da her düşüncenin içinde yer aldığı Tabipler Birliğini oluşturmamız lazım.
Erdoğan, Meclisin yeni yasama yılını en verimli şekilde değerlendireceğiz. Cumhur İttifakına, MHPye ve Sayın (Devlet) Bahçeliye şükranlarımı sunuyorum. dedi. 
AKPye yakın avukatların İstanbulda 2 bin imza toplamasının akabinde İstanbul 2 Nolu Barosunun müracaatını Metin Feyzioğlunun başkanlığındaki Türkiye Barolar Birliği kabul etmişti. 
AKP ve MHPye yakın avukatlar Ankarada da ikinci bir baro için imza toplama faaliyetine devam ediyor.  
TEŞKİLATLARA AKRABA YASAĞI!

Akrabalarını hem partide hem hükûmette önemli makamlara getirmesi ile tanınan Erdoğanın AKP teşkilatlarına akraba yasağı getirmesi dikkati çekti. 
Erdoğan, Dar kadrocu yaklaşımdan uzak durmanızı rica ediyorum. Akraba, aşiret, şu bu değil. dedi.

Son güncelleme: 14:45 14.10.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı