• Turkhane Logo

Tartışmalı belediye CHP'den AKP'ye geçti

İzmir'in CHP'li Menemen ilçesi belediye başkanının tutuklanması sonrasında başkan vekilini belirlemek üzere kura çekimi yapıldı ve kuradan AKP'nin adayı çıktı.

22:43 13 Ocak 2021 Çarşamba
Tartışmalı belediye CHP'den AKP'ye geçti
İzmir'in CHP'li Menemen ilçesi belediye başkanının tutuklanması sonrasında başkan vekilini belirlemek üzere kura çekimi yapıldı ve kuradan AKP'nin adayı çıktı.

Cumhuriyette yer alan habere göre Menemen Belediyesi Başkan Vekili kura çekimi için belediye meclisi bugün olağanüstü toplandı. Başkan vekilliği kurasında kazanan AKPli Aydın Pehlivan oldu. CHPnin başkan vekili adayı Deniz Karakurt, Menemenlilerin milli iradesi satılmıştır, gasp edilmiş, çalınmıştır dedi
Menemende Belediye Başkanı Serdar Aksoyun tutuklanmasının ardından başkanvekilliği seçimi için kura çekimi bugün İzmir Vali Yardımcısı Başkanlığı’nda saat 14.00’de yapıldı.

CHPden toplantıya sadece Başkan Vekili Adayı Deniz Karakurt ve CHP İlçe Başkanı Turan Erdoğan katılırken, İYİ Partili meclis üyeleri meclis toplantısına katılmadı. AKP ve MHPli meclis üyeleri ise toplantıya katıldı.
Toplantı yeter sayısı olan dörtte bir çoğunluğun sağlanmasının ardından gündemin tek maddesi olan Başkan Vekilliği için kura çekimine geçildi. Kuradan AKPnin adayı Aydın Pehlivan çıktı. 
Kurada AKPli Pehlivanın çıkmasının ardından AKPlilerin tekbir getirdiği görüldü. Sonucun açıklanmasından sonra CHP’li meclis üyeleri salonu terk etti.
CHP: MİLLİ İRADE GASP EDİLMİŞTİR
AKP adayının seçildiği kuranın ardından CHPliler ortak bir basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasına CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torunun yanı sıra CHP İl Başkanı Deniz Yücel, CHP başkanvekili adayı Deniz Karakurtun yanı sıra CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, CHPli ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları ve CHPli meclis üyeleri de katıldı.
CHPnin başkanvekili adayı Deniz Karakurt şöyle konuştu: Menemenlinin milli iradesi satılmıştır, gasp edilmiştir, çalınmıştır. Biz dün buradaydık, bugün de buradayız, yarın da buradayız. Hukuk mücadelemiz devam ediyor. Mahkeme sonucu beklenmedi. Ama mahkeme devam edecek. Ve ben Türk adaletine inanıyorum. Bizim lehimize davanın sonuçlanacağına inancım sonsuz. Bugün yapılan işlem usulsüz bir işlemdi. Yarın kuradan çıkarsan ne olacak diye soruldu. Ben kuradan çıksam da dava açacaktım. Asıl ben şimdi merak ediyorum. O arkadaşımız çalarak o koltuğa nasıl oturacak. Biz millet ittifakı olarak davamızın arkasındayız. Hiç kimse meraklanmasın.”
CHP İl Başkanı Deniz Yücel de şunları söyledi: “Adında adalet olan ancak adaletten nasibini almayan anlayış, Menemenli hemşerimizin iradesini çaldı. Daha önce açılan dava devam ediyor. Bu yapılan kura işlemi yapılmadan önce işlemin hukuksuz olduğunu ifade etti. Bugün çekilen kura sonucu ile de hukuki olarak tüm haklarımızı kullanacağız. Ama burada bir haksızlık, adaletsizlik var. Burada Danıştayın kararlarına, idari yargılama usül kanundaki esaslara aykırı verilen ve tamamen nokta atışı hazırlanan bir yürütmeyi durdurma kararı sonucunda zaten çekilmiş olan, hiçbir hile, şaibe tesisi olmayan kura çekimi bugün tekrarlandı. Bunu Menemende yaşayan tüm hemşerilerimize tek tek anlatacağız. Mücadelemiz hukuki, siyasi mecrada sonuna kadar devam edecek.”
NE OLMUŞTU?
Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy’un “zimmet ve irtikap” suçlamasıyla hakkında yürütülen soruşturma nedeniyle tutuklanması ardından yapılan başkanvekilliği seçimi için CHPli Deniz Karakurt ve AKPli Aydın Pehlivan başkanvekilliği için yarıştı.
Seçimde üçüncü ve dördüncü turu eşitlikle biten seçim kurayla sonlanmıştı.
CHPli Karakurt’un kazandığı kura sonrası Aydın Pehlivan, seçimi yargıya taşıdı ve mahkeme yürütmeyi durdurma kararı almıştı.

Son güncelleme: 22:43 13.01.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı