• Turkhane Logo

Sayenizde atı alan Üsküdar'ı geçti!

T24 yazarı Mehmet Tezkan, 11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Adalet ve Kalkınma Partisi'nden (AKP) istifa ederek Gelecek Partisi'ni kuran Abdullah Davutoğlu'nun hükûmete yönelik sert eleştirileri için,

11:48 30 Haziran 2020 Salı
Sayenizde atı alan Üsküdar'ı geçti!
T24 yazarı Mehmet Tezkan, 11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Adalet ve Kalkınma Partisi'nden (AKP) istifa ederek Gelecek Partisi'ni kuran Abdullah Davutoğlu'nun hükûmete yönelik sert eleştirileri için,

TURKHANE- 11inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gülün önceki gün Karar gazetesinden Taha Akyola verdiği mülakatta, Ekonomik göstergelerdeki ciddi bozulmalar geriye gidişe işaret ediyor. Bu durum kaygı verici. ifadelerini kullanmıştı. 
Adalet ve Kalkınma Partisinden 27 Eylül 2019da istifa eden ve akabinde Gelecek Partisini kuran Ahmet Davutoğlu ise haftalık değerlendirme toplantısında AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyyip Erdoğanı yerden yere vurmuştu. 
GELECEK PARTİSİ LİDERİ DAVUTOĞLUNDAN PALAVRA ÇIKIŞI
Davutoğlu; Erdoğanın, Türkiye dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına girmeye hiç olmadığı kadar yakın. sözleri için, Palavra! diye niteleyerek, Bırakın ilk 10 ekonomi arasına girmeyi, Türkiyenin ilk 20de kalmama ihtimali var. demişti.  
T24 yazarı Mehmet Tezkan her iki siyasetçinin Erdoğana yönelik eleştirilerini bugün Sayın Gül, sayın Davutoğlu sayenizde atı alan Üsküdar’ı geçti başlığı ile yayımlanan makalede yorumladı.
Siz devletin başındaki kişilerdiniz. Biz gördük de siz nasıl görmediniz? Gördünüz de söylemek mi istemediniz, söylemeye mi çekindiniz? sorularını yönelten Tezkan, Şimdi şikâyet ettiğiniz sisteme geçişin vebali boynunuzdadır. dedi.
ZAMANINDA SÖYLENMEYEN SÖZÜN HÜKMÜ YOKTUR
Tezkan şöyle devam etti: İkisinin de söyledikleri aşağı yukarı aynı: Bu sistem yürümüyor, bu sistemle ekonominin düzelmesi mümkün değil, acilen kuvvetler ayrılığını esas alan güçlü parlamenter sisteme dönülmeli. Hukukun üstünlüğü sağlanmalı.
Güzel sözler. Altına imza atacak sözler ama geç söylenmiş sözler. diyen Tezkana göre zamanında söylenmeyen sözün, zamanında koyulmayan tavrın ve zamanında yapılmayan eylemin hiçbir anlamı yok. 
Gülün parlamenter sistemden yana olduğunu söylemesine rağmen, anayasa değişikliği referandumu öncesinde susmayı tercih ettiğini belirten Tezkan, Köşesine çekildi. dedi.

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu (solda), AKPden ayrıldığı dönemde yeni partiye dair 11inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile mutabakata varamayınca kendisine ayrı bir yol çizdi.
TEZKAN: SAYENİZDE ATI ALAN ÜSKÜDARI GEÇTİ
Davutoğlunun referandumda yeni rejimin destekçisi olduğuna işaret eden Tezkan, Referandumdan iki gün önce Erdoğanla birlikte Konyada kürsüye çıktı ve aynen şöyle dedi: 17 Nisan ortak kimliğin, ortak aklın günü olmalıdır. Büyük dava günü olmalıdır. Dediği oldu. 17 Nisan akşamı Cumhurbaşkanının değimiyle atı alan Üsküdarı geçti.
Tezkanın makalesinde şu ifadeler dikkati çekti: Şimdi ne dersen de! Rejime ucube de. Parlamenter sisteme dönmezsek küme düşeriz de. İşsizlik bu sistem nedenle artıyor de. Liyakat kavramı ortadan kalktı de. Türkiye böyle yönetilmez de. Ekonomiyi yönetenler palavra sıkıyorlar de... Boş laf olur. Çünkü, sayenizde atı alan Üsküdarı geçti.

Son güncelleme: 11:48 30.06.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı