• Turkhane Logo

O davetin sebebi şimdi anlaşıldı!

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) lideri Devlet Bahçeli'nin, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e

11:08 06 Ağustos 2020 Perşembe
O davetin sebebi şimdi anlaşıldı!
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) lideri Devlet Bahçeli'nin, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e

TURKHANE- Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) hükûmetinin ihalelerle ihya ettiği Erdoğan Demirörene ait Hürriyet gazetesinde çarpıcı bir iddia ortaya atıldı. 
Hürriyetin genel yayın yönetmeni Ahmet Hakan, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) lideri Devlet Bahçelinin İyi Parti lideri Meral Akşenere yaptığı Evine dön çağrısını yorumladı. 
Hakan, Bahçelinin evden kastettiğinin Cumhur İttifakı olduğunu belirterek, Cumhurbaşkanı Erdoğan da seçime AKP, İyi Parti ve MHP üçlüsüyle girmek istiyor. ifadelerini kullandı. 

İYİ PARTİ, CUMHUR İTTİFAKINA MI DAHİL OLACAK?
Bahçelinin Akşener’e niye Evine dön çağrısı yaptığı sorusuna cevap aradığını belirten Hakan, Ulaştığım sonuçları tek tek açıklıyorum. dedi. 
Buna göre Cumhur ittifakı, İyi Parti’yi kendi safına çekmek istiyor. Bahçeli’nin yuva ya da evden kastı MHP değil, 24 Haziran 2018 Partili Cumhurbaşkanlığı Seçiminden evvel AKP ile tesis ettiği Cumhur İttifakı, 
Hakan şöyle devam etti: Bahçeli’nin açıklaması, bu yolda atılan ilk önemli adım... Bu dört. İyi Parti cenahıyla kurulan bir temas var mı, bilmiyorum. Ama alttan alta yoklamaların yapıldığı kesin. Bu beş. Bu girişimin en temel amacı şu: Cumhuriyet Halk Partisini (CHP) Halkların Demokratik Partisi (HDP) ile baş başa bırakmak... Bu da altı. ifadesini kullandı.Bahçeli,
MERAL AKŞENERDEN DEVLET BAHÇELİYE İLK CEVAP
Bahçeli’nin dün İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e yönelik daveti siyaset koridorlarını hareketlendirdi.
Bahçeli, “Zillet İttifakı’nın üç asıl ortağından ikisinin, yani CHP ile örtülü ortak HDP’nin Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerif’e menfi yaklaşımı ortadadır. Sayın Akşener’in böyle gitmeyeceğini, böyle ittifak olmayacağını, olsa bile bir ayağının çukura düştüğünü görüp derhal ve çok kısa süre içinde evine dönmesi doğru ve tutarlı bir davranış olacaktır.” demişti.
Akşener, Bahçelinin evine dön çağrısına cevaben, Siyasi magazin değerlendirmesinde bulunmuştu. 

Son güncelleme: 11:08 06.08.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı