• Turkhane Logo

Muharrem İnce'den yargılama açıklaması

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) yetkililerinin Türkiye'deki ekonomik verileri gizlediğini iddia eden Muharrem İnce'nin kendi lehine olacak olası bir iktidar değişikliğinde ilk yargı önüne çıkaracakları isimlerin TÜİK yetkilileri olacağını ifade ettiği bildirildi.

00:18 29 Eylül 2020 Salı
Muharrem İnce'den yargılama açıklaması
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) yetkililerinin Türkiye'deki ekonomik verileri gizlediğini iddia eden Muharrem İnce'nin kendi lehine olacak olası bir iktidar değişikliğinde ilk yargı önüne çıkaracakları isimlerin TÜİK yetkilileri olacağını ifade ettiği bildirildi.

Memleket Hareketi kapsamında Manisaya giden Muharrem İnce, Türkiyenin derin bir yoksulluk yaşadığını ve Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) yetkililerinin bu durumu gizlediğini söyleyerek, Bu iktidarı değiştirdiğimizde bağımsız yargının önüne ilk göndereceğimiz kişiler TÜİK yetkilileri olacak dedi.
Cumhuriyet Meydanından otobüsten inip 8 Eylül Caddesi boyunca esnaf gezisi yapan İnce, gündeme dair gazetecilere açıklamalarda bulundu.
Ermenistan ve Azerbaycan arasındaki çatışmaları değerlendiren İnce, Ermenistanı bugün kim destekliyorsa, Doğu Akdenizde karşımızda olan onlardır. Ermenistanın saldırdığı bölgenin önemi vardır. Orada enerji hatları geçmektedir, demiryolu geçmektedir. Yani Azerbaycan ile Türkiyenin enerji ve ulaşım bağlantısını kesmek istiyorlar dedi.
Türkiye gereğini yapacaktır
Türkiye güçlü bir devlettir, buna inanıyoruz diyen İnce, Türkiyenin gereğini yapacağını ifade ederek Doğu Akdenizde de, Azerbaycanda da, Suriyede de Türkiye gereğini yapacaktır. Devletimizin tabii ki de arkasındayız, Azerbaycanın arkasındayız. Bugün için dayanışma günü olması gerektiğini söylüyoruz. İki devlet tek millet dediğimiz Azerbaycan halkına saygılarımızı gönderiyoruz diye konuştu.
Ayrıca açıklamasında TÜİKe yüklenen İnce, şunları söyledi:
Hepimiz biliyoruz ki Türkiye derin bir yoksulluk yaşıyor ve ne yazık ki TÜİK insanları kandırıyor. İnşallah milletin isteği ve Allahın izniyle bu iktidarı değiştirdiğimizde bağımsız yargının önüne ilk göndereceğimiz kişiler TÜİK yetkilileri olacak.
Onları bağımsız yargının önüne göndereceğiz, halkı yanılttıkları, yalan söyledikleri için. Yatırımcıyı yanılttıkları, Türkiyede insanları yanılttıkları için.
İşsizlik resmi rakamların çok çok üzerinde
İşsizlik söylenenin, resmi rakamların çok çok üzerinde. Derin bir yoksulluk olmuş artık. Böyle bir ortamda yerliyim miliyim demekle bu işler olmaz, boş lafla bu iş olmaz. Yerli olan milli olan Türk lirasının değerini korur.
Belediye seçimleri öncesinde Cumhurbaşkanı ekonominin sorumlusu benim demişti, şimdi palavraya gerek yok. Böyle dış güçler, şunlar bunlar bunu bırakacaksın.
Yaşlı ve yorgun Erdoğan seçilirse dolar 8-10 lira olur demiştim
Belediye seçimleri öncesinde sorumlu benim demişti, o zaman sorumlu bu. Yerli ve milli olmak Türk lirasını değerlendirmekle olur. 2018 yılında Cumhurbaşkanlığı seçiminde yaşlı ve yorgun Erdoğan seçilirse dolar 8-10 lira olur demiştim. İşte dolar 8 lira, Euro 9 lira. Herkesin gözünün önünde oluyor bunlar.

Son güncelleme: 00:18 29.09.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı