• Turkhane Logo

"Küçük ortak" ne ile tehdit ediyor?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,

13:59 29 Haziran 2020 Pazartesi
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) lideri Devlet Bahçeli’nin vesayeti altında olduğunu belirterek, onun izni ve onayı olmayan hiçbir karar alamadığını söyledi. 
Gazeteci Murat Yetkinin blogunda yayımlanmak üzere mülakat veren Kılıçdaroğlu, Saray vesayet sahibi küçük partiden izin almadan karar alamaz durumda. Bu sadece Saray’da değil, Mecliste de böyle. Şu anda Türkiye son seçimlerde yüzde 11,9 oy almış bir partinin tahakkümü altında yönetiliyor. dedi. 
ERDOĞAN, BAHÇELİDEN İZİN ALARAK AÇIKLIYOR
Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı hükûmet sisteminin küçük bir partinin vesayetinde düşe kalka yoluna devam etmeye çalıştığını belirterek, Öyle bir noktaya gelindi ki, Saray, vesayet sahibi bu küçük partiden izin almadan karar alamaz duruma geldi. diye konuştu. 
MHP lideri Devlet Bahçeli (solda), 24 Haziran 2018 Milletvekilliği Genel Seçiminde aldığı yüzde 12ye yakın oyla iktidarın fiile ortağı oldu.
Cumhurbaşkanı Erdoğanın bütün kararlarını MHP Genel Başkanı Bahçeli’den onay alarak açıkladığına işaret eden Kılıçdaroğlu, Zaten Bahçeli bunları kamuoyu önünde de söylüyor, benim iznim olmadan hiçbir karar alınamaz gibilerinden. Adeta erken seçime gitmekle tehdit ediyor.“ ifadelerini kullandı. 
DAVUL ERDOĞANIN BOYNUNDA, TOKMAK BAHÇELİDE
Erdoğanın iktidarını korumak için vesayeti kabullenmek zorunda olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, Çünkü iktidardan gitmenin maliyetini en iyi Erdoğan biliyor. Bu vesayetin ve çıkar birliğinin sürdürülmesi pahasına ikilinin yerel seçimlerde İmralı’ya nasıl sığındıklarını da biliyoruz. Özetle, davul Erdoğan’ın boynunda, tokmak Bahçeli’nin elinde. dedi. 

Son güncelleme: 13:59 29.06.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı