• Turkhane Logo

Hangisi doğru: Sabah öyle, akşam böyle!

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyeleri Bülent Arınç ve Cemil Çiçek'in 5 yıldır devam eden hukuk cinayetlerine dair ilk defa yüksek sesle konuşmaya başlaması,

01:19 22 Kasım 2020 Pazar
Hangisi doğru: Sabah öyle, akşam böyle!
Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyeleri Bülent Arınç ve Cemil Çiçek'in 5 yıldır devam eden hukuk cinayetlerine dair ilk defa yüksek sesle konuşmaya başlaması,

TURKHANE- Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Üyesi Bülent Arınçın 4 yıldır Edirne Kapalı Cezaevinde tutuklu bulunan Halkların Demokratik Partisinin (HDP) eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş ve işadamı Osman Kavalanın serbest bırakılmasına yönelik çağrısını yorumladı. 
Kalın, Cumhurbaşkanımız namına sözcü gibi konuşmuyorlar. Şahsi fikirlerini söylüyorlar, fikirlerini Cumhurbaşkanımıza da söylüyorlar. Cumhurbaşkanımız bir konuyu birçok kişiden dinler. dedi.

NTVde katıldığı programda gündeme dair değerlendirmelerde bulunan Kalın, Görüş ayrılıkları Amerika Birleşik Devletlerinin (ABD) yanlış tercihleri sonucunda bu noktaya geldi. Türkiye gibi bir ülkeye müeyyide diliyle konuşursanız siz kaybedersiniz. ifadelerini kullandı.
Adalet ve Kalkın Partisi (AKP) lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın reform çıkışının hatırlatılması üzerine Kalın, Değişime adapte olmak zorundayız, yeni kanunlar yapmayız. dedi.
ORTADA REFORM YOK, OLURSA HABERDAR EDECEKLERT.C.CUMHURBAŞKANLIĞI
Cumhurbaşkanlığı YİK: (Soldan sağa) Mehmet Ali Şahin, Cemil Çiçek, İsmail Kahraman, Recep Tayyip Erdoğan (Cumhurbaşkanı), Bülent Arınç, Köksal Toptan ve Yıldırım Akbulut.
Cumhurbaşkanlığı YİK üyeleri Bülent Arınç ile Cemil Çiçekin son sözlerini değerlendiren Kalın, Meseleyi sadece bu iki kişiye indirgemek doğru olmaz. Yargının uhdesinde olan bir konu. Uzun tutukluluk üzerinde konuşulan konular. diye konuştu. 
Kalın hukuk reformuna dair, Çalışmalar yapıldıkça kamuoyuyla paylaşılacak. dedi.
Kalına ABDde başkan olarak Demokrat Partinin adayı Joe Bidenın seçilmesinin müeyyide ihtimaline yol açıp açmayacağı da soruldu. 
Biden yönetimi halen şekillenmedi, göreceğiz. Türkiye kenara atılabilecek bir ülke değil. diyen Kalın, Patriotları almak için ABD ile 6 yıl müzakere ettik. Blöf yaptığımızı sandılar. Ne zaman Ruslarla imza attık, blöf olmadığını anladılar.  S-400 ve F-35 itirazı nesnel gerçeklere dayanmıyor. ifadelerini kullandı. 
ABD MÜEYYİDE UYGULARSA KENDİ KAYBEDER
Kalın, Avrupa Birliğinin (AB) müeyyide mesajlarını tehdit diye niteleyerek, Görüş ayrılıkları ABDnin yanlış tercihleri sonucunda bu noktaya geldi. Türkiye gibi bir ülkeye müeyyide diliyle konuşursanız siz kaybedersiniz. dedi.
Kalın şunları kaydetti: Türkiye gibi bir ülkeye karşı, Erdoğan gibi bir lidere karşı bu müeyyide tehdidinin sonuç vermeyeceğini kendileri de biliyorlar. Yunanistanla istikşafi görüşmeler yapmaya hazırız dedik. ABnin gündemi tek bir üyenin itirazına indirgenmemeli.

Son güncelleme: 01:19 22.11.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı