• Turkhane Logo

Erdoğan da kapıyı araladı

İyi Parti lideri Meral Akşener, Cumhur İttifakı'na mı geçecek?

19:17 07 Ağustos 2020 Cuma
Erdoğan da kapıyı araladı
İyi Parti lideri Meral Akşener, Cumhur İttifakı'na mı geçecek?

Adalet ve Kalkanma Partisi (AKP) lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhur İttifakının ortağı  Milliyetçi Hareket Partisinin (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçelinin İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşenere yönelik Evine dön çağrısını değerlendirdi. 
Daveti yadırgamadığını söyleyen Erdoğan, En makul çizgide davettir. Birlik-beraberliğin tesisine yönelik bir adım olabilir. yorumunu yaptı. 
DAVETİ YADIRGAMIYORUM
Ayasofya Camiinde cuma namazının akabinde gazetecilerin sorularını cevaplayan Erdoğan, Sayın Bahçeli’nin daveti ise benim yadırgadığım bir davet değildir, en makul çizgide davettir. Birlik beraberliğin tesisine yönelik bir adım olabilir. Çünkü dağınıklıkta bir şey yok. dedi. 
Cumhur İttifakının oylarının yüzde 42ye kadar gerilemesi Erdoğan ve Bahçeliyi düne kadar yerden yere vurdukları Meral Akşeneri ittifaka davet etmeye mecbur kıldı. Erdoğan, Halkların Demokratik Partisi (HDP) ile terör örgütüyle el ele olmak, millî ve yerli olarak düşündüğümüz İyi Parti’ye hiç uygun düşmeyebilir. Böyle bir sıkıntının olması hasebiyle böyle bir davet gerçekleşmiştir diye düşünüyorum. diye konuştu.

ERDOĞAN: MUHARREM BEYİN EN TABİİ HAKKIDIR
Erdoğan, Cumhuriyet Halk Partinin (CHP) eski Yalova milletvekili Muharrem İncenin parti kuracağı iddialarına dair ise, Bu tür şeylere yabancı değiliz. Bizim içimizden de birileri ayrıldı, gittiler. Bu parti kuruluşları nereye varır bilemem. Sayın Muharrem Bey’in en tabii hakkıdır, eski bir siyasetçidir. ifadelerini kullandı. 

Son güncelleme: 19:17 07.08.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı