• Turkhane Logo

Bunu yapmanın Türkiye'ye maliyeti ağır olacak

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın AKP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında

14:48 15 Mayıs 2020 Cuma
Bunu yapmanın Türkiye'ye maliyeti ağır olacak
Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın AKP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İş Bankasının Hazineye devredilmesi için düğmeye bastı. 
İlk cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürkün vasiyeti ile İş Bankasında yüzde 28,1lik imtiyazlı hissesi Cumhuriyet Halk Partisinin (CHP) mülkiyetine geçmişti. Hisselere binaen banka yönetim kurulunda CHPyi 4 üye temsil ediyor. 
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, hükûmetin kendilerine ait hisselere el koyma hazırlığını şu sözlerle eleştirdi: CHP olarak biz para alsak cezalandırma olsun da öyle bir şey yok. Bunu Erdoğan da söyledi. CHPye aktarılan bir para yok. ifadelerini kullandı. 
Benim anladığım İş Bankasının prestijini kullanmak istiyorlar ama bunu yapmanın Türkiyeye maliyeti ağır olacak. diyen Kılıçdaroğlu, İş Bankasına her darbe döneminde müdahale edildiğini kaydetti.  
TÜRK TARİH KURUMUNA ENSAR VAKFINDAN BAŞKAN
HaberTürk TV Ankara Temsilcisi Bülent Aydemire mülakat veren Kılıçdaroğlu, Atatürkün mirası olan bu hisselerin karşılığı Türk Tarih Kurumu ve Türk Dil Kurumuna otomatikman gelir aktarılır. Gelecek düzenleme nedir bilmiyoruz? Ancak kısa süre önce Türk Tarih Kurumuna Ensar Vakfından birini getirdiler. Her darbe döneminde Atatürkün hisselerine müdahale olmuştur. Kenan Evren de müdahale etmek istedi. dedi.
Kılıçdaroğlu hükûmetin bankacılık sistemine Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) üzerinden müdahale ettiğini belirtti. 
Kılıçdaroğlu, Erdoğanın onay vermediği hiçbir genel müdür yardımcısı atanmıyor. İş Bankası Yönetim Kuruluna CHP tarafından atanmış isimler ABDde master yapmış, hesap uzmanlığı yapmış, devletin en önemli görevlerinde bulunmuş, bağımsız isimlerdir. Bu isimler, AKP iktidarı döneminde bürokrat olarak çalıştı. diye konuştu. 
DÜNYADA UCUZLAYAN DOĞALGAZA TÜRKİYEDE ZAM GELİYOR
Erdoğan yanlışı söyleyene, farklı bir düşünceyi dile getirene tahammül edemiyor. O da Türkiyeyi uçuruma sürüklüyor. diyen Kılıçdaroğlu, doğalgaz fiyatlarının dünyanın her yerinde düştüğü bir dönemde Türkiyede arttığını kaydetti. 
Kılıçdaroğlu, Yapılan anlaşmalarla boru hatlarından bizim aldığımız doğalgaz 100 liraysa Avrupanın aldığı 50 TL. Kendi halkını kazıklayan bir yönetim olur mu? dedi. 

Son güncelleme: 14:48 15.05.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı