• Turkhane Logo

Ahmet Türk'ten Afrin açıklaması: Kürtler kabullenmez; kine neden olur

HDP'den eski milletvekili ve Mardin Belediyesi eski Başkanı Ahmet Türk'ten Afrin uyarısı geldi.

17:47 17 Ocak 2018 Çarşamba
Ahmet Türk'ten Afrin açıklaması: Kürtler kabullenmez; kine neden olur
HDP'den eski milletvekili ve Mardin Belediyesi eski Başkanı Ahmet Türk'ten Afrin uyarısı geldi.

Afrin operasyonu için “Yüzyıllarca sürecek bir kin ve nefrete neden olur” şeklinde açıklama yapan Ahmet Türk, böyle bir müdahalenin sonuçlarının ‘çok ağır olacağını’ belirtti.

DW Türkçe’den Aslı Işık’a konuşan Türk, olası bir Afrin operasyonunu Kürtlerin kabullenemeyeceğini belirterek “Geçmişte, PKK silahlı mücadele verdiği için Kürtler devletin müdahalesini doğru ya da makul olarak kabulleniyordu. Ama şimdi Afrin’deki insanlara müdahaleyi Kürtler nasıl kabullenecek?” dedi.Reklam
Türkiye’nin Ortadoğu’daki 40 milyonun üzerinde Kürt’ü ‘savaşla ve tehditle ortadan kaldıracağını zannetmesinin’ yanlış bir politika olduğunu belirten Türk, “Keşke Türkiye, bunlara (IŞİD’e) karşı Kürtleri destekleyip bugün bu noktaya gelmeseydi” diye konuştu.

Olası bir Afrin operasyonunun çok ağır sonuçları olacağını savunan Türk, şu ifadeleri kullandı: “Sınırların ötesindeki bir halka müdahale doğru değildir. Afrin Türkiye’nin bir parçası değildir. Başka bir devletin içinde bir bölgeye, orada Kürt olduğu için müdahale ediyorsunuz. Bu kolay kabullenilecek bir durum değildir. Sonuçları çok ağır olacaktır. Bu ülkede yaşayan 25 milyon Kürt var. Geçmişte, PKK silahlı mücadele verdiği için Kürtler devletin müdahalesini doğru ya da makul diye kabulleniyordu. Ama şimdi Afrin’deki insanlara müdahaleyi Kürtler nasıl kabullenecek. Afrin halkının Türkiye’ye ne zararı olmuş? Afrin’e toplarla, tanklarla saldırdığınızda siviller ölmeyecek mi? Bu, Türkiye halklarının demokratik bir anlayışla bir araya gelmesinin ve kucaklaşmasının önünü keser. Demokrasi, özgürlükler, adalet ve eşitlik halkları birleştirir. Bunun dışındaki formüller büyük sorunlar çıkarır. Afrin’e müdahale ettiğinizde, Kürtler bitecek mi? Geçmişte de bunlar yaşandı ama Kürtler bitmedi.”

Son güncelleme: 17:47 17.01.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı