• Turkhane Logo

“Kıymetimi bilin yoksa yanınızda kalmayabilirim”

Habertürk yazarı Kübra Par, Cumhur İttifakı’na destek veren BBP lideri Mustafa Destici’nin, CHP Genel Başkanı kemal Kılıçdaroğlu’na ziyaretini değerlendirdi.

20:26 21 Şubat 2021 Pazar
“Kıymetimi bilin yoksa yanınızda kalmayabilirim”
Habertürk yazarı Kübra Par, Cumhur İttifakı’na destek veren BBP lideri Mustafa Destici’nin, CHP Genel Başkanı kemal Kılıçdaroğlu’na ziyaretini değerlendirdi.


Kübra Par bugünkü yazısında, Destici’nin Kılıçdaroğlu ziyaretinin Cumhur İttifakı’nda rahatsızlığa yol açtığını öne sürdü. Par, “Destici ziyaret sonrası yaptığı açıklamasında ‘Cumhur İttifakı’ndaki konumumuzu da koruyoruz’ diye vurgulasa da bu ziyaretin AK Parti cephesinde de MHP cephesinde de iyi yankılanmayacağını tahmin etmek hiç zor değil” dedi.

Kübra Par’ın yazısının ilgili bölümü şöyle:


“Cumhur İttifakı son dönemde dozu giderek artan bir biçimde CHP’ye ve Kemal Kılıçdaroğlu’na yükleniyor. CHP’yi HDP’nin hamisi pozisyonunda olmakla suçluyor.

Gara’da 13 vatandaşımızın katledilmesinin ardından iktidar ve ana muhalefet arasındaki gerilimin dozu iyice arttı. Karşılıklı suçlamalarda nezaket ve saygı eşiği de aşıldı…

İşte böylesine sert bir haftada Cumhur İttifakı’na destek veren Büyük Birlik Partisi Lideri Mustafa Destici’nin Kılıçdaroğlu’nu ziyaret edip ardından da ortak basın toplantısı düzenlemesi siyaseten son derece önemli bir hamleydi.

Destici’nin CHP Genel Merkezi’ne gerçekleştirdiği bu ziyaret milliyetçi seçmen gözünde köşeye itilmeye çalışılan Kılıçdaroğlu’na karşı yapılmış önemli bir jestti.

Destici ziyaret sonrası yaptığı açıklamasında ‘Cumhur İttifakı’ndaki konumumuzu da koruyoruz’ diye vurgulasa da bu ziyaretin AK Parti cephesinde de MHP cephesinde de iyi yankılanmayacağını tahmin etmek hiç zor değil.

Destici’nin bunu önceden hesaba katmamış olma olasılığı yok. O halde neden şimdi böyle bir hamle yaptı ve yeni Anayasa gerekçesiyle önce İYİ Parti’yi, ardından CHP’yi ziyaret etti?

Yanıtı yüzde 50+1 denkleminde gizli… Yeni sistem küçük partilere kilit aktör olma şansı tanıyor.

Nasıl ki Cumhurbaşkanı’nın Oğuzhan Asiltürk’e yaptığı ziyaret Saadet Partisi’nin konumunu güçlendirdiyse Destici’nin Millet İttifakı ziyareti de BBP’nin özgül ağırlığını artırdı.

Şimdilik Cumhur İttifakı’ndan ayrılmayacak belki ama ittifak ortaklarına ‘Kıymetimi bilin yoksa yanınızda kalmayabilirim’ mesajı vermiş oldu.”

Son güncelleme: 20:26 21.02.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı