• Turkhane Logo

Hande Fırat: Kadınlar seçim hesaplarına kurban edildi

Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmesine bir eleştiri de Hürriyet Ankara Temsilcisi Hande Fırat'tan geldi.

10:56 23 Mart 2021 Salı
Hande Fırat: Kadınlar seçim hesaplarına kurban edildi
Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmesine bir eleştiri de Hürriyet Ankara Temsilcisi Hande Fırat'tan geldi.


AKPli Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğanın kararıyla Türkiyenin İstanbul Sözleşmesinden çekildiğinin ilan edilmesine yönelik protestolar sürüyor.

Dün de çeşitli illerde eylemler yapılırken, bir günde 4 kadın daha erkek şiddeti sonucu yaşamdan koparıldı. 


Hürriyet Ankara Temsilcisi Hande Fırat da bugünkü köşe yazısında, İstanbul Sözleşmesi kararını eleştirdi.

İstanbul Sözleşmesini kadın ve çocuk haklarına yönelik başka sözleşmelerin kaldırılması taleplerinin izlemeye başladığını belirten Fıratın 20 Mart 2021... başlıklı yazısının bir bölümü şöyle:

20 Mart 2021,  Hayal kırıklığı ve derin üzüntünün tarihi. Özellikle de kadınlar açısından. Kadınlar ne yazık ki seçim hesaplarına, o oyları kaybetme telaşına, o kesimden gelen tepkilere, gelen tepkilere karşı sözleşmeyi iyi anlatamamaya kurban edilmişlerdir. Kadınları korumak için İstanbul Sözleşmesi’ne ihtiyacımız yok. Güçlü yasalarımız var, gereken yasayı çıkarırız, mücadeleden taviz vermeyiz deniyor, denilebilir...

Güzel cümleler... Ancak artık ister istemez inandırıcılık sorunu taşıyan cümleler. Çünkü İstanbul Sözleşmesi’nin feshiyle zafer çığlıkları atan kesimler şimdiden başka isteklerini sıralamaya başladılar, Sırada Cedaw da var, Lazarotte de... diyerek. (Kadına karşı her türlü ayrımcılığın yok edilmesi ile çocukların cinsel sömürü ve istismara karşı korunmasına ilişkin sözleşmeler). Kısacası birilerine İstanbul Sözleşmesi bile yetmedi..

Fıratın yazısı BURADA
 

Son güncelleme: 10:56 23.03.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı