• Turkhane Logo

Gazeteci Yıldız ve Bağdat'ın sürgündeki hayatları ve gazetecilik

Gazeteciler Fatih Akalan, Arzu Yıldız ve Hayko Bağdat sürgündeki gazeteciliği Bold'a anlattı.

16:32 03 Mayıs 2020 Pazar
Gazeteci Yıldız ve Bağdat'ın sürgündeki hayatları ve gazetecilik
Gazeteciler Fatih Akalan, Arzu Yıldız ve Hayko Bağdat sürgündeki gazeteciliği Bold'a anlattı.



İsveç merkezli Stockholm Center for Freedom (SCF) adlı sivil toplum kuruluşunun yayınladığı 2017 Ocak raporuna göre, 300’e yakın gazeteci ve medya çalışanı cezaevinde, 839 gazeteci çeşitli gerekçelerle adlî soruşturma kapsamına alındı, 200’e yakın medya kuruluşu kapatıldı ve 10 binden fazla gazeteci işsiz kaldı. Bunun yanısıra gazetecilerden bir kısmı da yurt dışına çıkmayı başardı. Yurt dışına çıkmak zorunda kalan Gazeteci Arzu Yıldız ve Gazeteci Hayko Bağdat sürgün hayatlarını BOLDa anlattı.

Darbe kalkışmasından iki gün sora 17 Temmuzda polislerin evine baskın yaptığını anlatan Gazeteci Arzu Yıldız, Türkiyede 5 buçuk ay kaçak hayatı yaşadığını anlattı. Kaçak yollarla Yunanistana geçtiğini belirten Yıldız, mülteci kamplarında da kaldığını belirtti. Mülteci kamplarının kendisini çok etkilediğini belirten Yıldız O kampta hayata bakışım değişti dedi.


Gazeteci Hayko Bağdat da darbe kalkışmasından sonra pasaportuna el konulan gazetecinin kendisi olabileceğini söyledi. Türkiyedeki son 3-4 yılını koruma polisleriyle gezdiğini aktaran Bağdat, Devletin karanlık odaklarından hedef gösterilmem, suikast girişimi atlatmam, koruma polisimle güven ilişkimin sarsılması ve çok yakından gelen tehditlerle aralık ayında yurt dışana çıktım. Ben biraz daha şanslı yollarla geldim. O dönemde Can Dündar Özgürüz haber portalını kuruyordu ve onunla beraber o medyayı kurma şansımız oldu. Gazeteciliğe devam ettik. dedi.

Gazeteci Yıldız ve Bağdatın sürgün hikayelerini aşağıdaki videodan dinleyebilirsiniz:


 

Son güncelleme: 16:32 03.05.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı