• Turkhane Logo

Gazeteci Yetkin: Erdoğan emaneti ehline bakın nasıl veriyor?

Gazeteci Murat Yetkin son yazısında, Melih Bulu'nun Boğaziçi'ye atanmasının ardından, "Emanet ehline mi, lidere sadakati esas alınan 'sonradan olma', yeni AK Parti elitine emanet ediliyor?" diye sordu.

17:39 05 Ocak 2021 Salı
Gazeteci Yetkin: Erdoğan emaneti ehline bakın nasıl veriyor?
Gazeteci Murat Yetkin son yazısında, Melih Bulu'nun Boğaziçi'ye atanmasının ardından, "Emanet ehline mi, lidere sadakati esas alınan 'sonradan olma', yeni AK Parti elitine emanet ediliyor?" diye sordu.


Gazeteci Murat Yetkin YetkinPortta yayınladığı son yazısında, Boğaziçi Üniversitesine AK Partili Melih Bulunun rektör olarak atanması üzerinden, AK Parti iktidarında yapılan bazı atamaları değerlendirdi.

Yetkin, Kuran-ı Kerimdeki Nisa Suresinin 58’inci ayetinde yer alan “Allah size, emanetleri mutlaka ehline vermenizi ve insanlar arasında hükmettiğiniz zaman adaletle hükmetmenizi emreder” cümlesini hatırlattı veBenim siyaset alanında dini referanslarım yok, bundan kaçınırım. Ama Erdoğan’ın var. AK Partililerin büyük çoğunluğunun da var. Erdoğan emaneti ehline böyle mi veriyor? sorusunu sordu.


Rektör olarak atanan Bulunun bir AK Parti eliti olduğunu belirten Yetkin, diplomasının sahteliği mahkeme kararıyla kanıtlanan eski güreşçi Hamza Yerlikayanın da AK Parti eliti olduğunu ifade etti ve Vakıfbank yönetim kuruluna atanmasını hatırlattı.

Gezi, MİT tırları, Kavala davalarında imzası olan İrfan Fidanın Yargıtay ve Anayasa Mahkemesine uzanan görevlerini yargıyı ehline emanet diye yorumlayan Yetkin, daha sonra Merkez Bankası (MB) atamasını yorumladı. 

Murat Yetkin yazısında, 17 Mayıs’ta Cumhurbaşkanının MB Meclisi üyelerinin devlet üniversitelerindeki öğretim üyeliğini bırakma zorunluluğunu kaldırdığını, sonraki gün de İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesinde Kadın Çalışmaları Merkezini yöneten Prof. Dr. Elif Haykır Hobikoğlu’nun Merkez Bankası Meclisine seçildiğini belirtti. Tepki çeken atamalarda dışişlerine de dikkat çeken Yetkinin yazısındaki ilgili bölüm şöyle:

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu her fırsatta 17-25 Aralık 2013 yolsuzluk soruşturmaları patladığında AB İşleri Bakanlığı görevinden alınan Egemen Bağış’ın yıllar sonra Prag Büyükelçisi olarak atanmasını gündeme getiriyor. Herhangi bir uluslararası ilişkiler geçmişi bulunmayan Merve Kavakçı’nın Kuala Lumpur Büyükelçiliği de zaman zaman gündeme getiriliyor muhalefet partilerince. Uluslararası ilişkiler geçmişi bulunsa da Dışişleri kökenli olmayan ve halen Tokyo Büyükelçiliğini yürüten Murat Mercan, Washington Büyükelçiliğine atanan ilk siyasetçi oldu.

Ve Ozan Ceyhun. Önce Alman Yeşiller Partisi sonra Sosyal Demokrat Partisinin aktif üyelerinden olarak Türkiye’ye sert eleştirilerde bulunurdu. Bir zamanların mangalda kül bırakmayan solcusu Ozan Ceyhun’u 2013’te AK Parti danışmanı, 2015’de AK Parti İzmir Milletvekili adayı gören arkadaşları şaşırmıştı. Seçilemedi ama seçim kampanyasında tanıştığı Azize Sıkdağ ile 2018’de evlendiğinde nikah şahidi Erdoğan oldu. Şimdi Bayram’da eşine elini öptürdüğü fotoğrafı “şaka” ve “fe.ö propagandası” diye geçiştiriyor.

Tıpkı 2015 seçiminde milletvekili olamayınca 2016’da rektörlük kariyerine başlatılan Melih Bulu gibi, 2015 seçiminde milletvekili seçilemeyen Ceyhun da bu keskin dönüşün ardından 2019’da Viyana büyükelçisi atandı. O da artık bir AK Parti eliti.
Emanet ehline mi, lidere sadakati esas alınan “sonradan olma”, yeni AK Parti elitine emanet ediliyor? Bu anlayışla devlet yönetimi tablosu pek parlak değil.

Son güncelleme: 17:39 05.01.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı