• Turkhane Logo

Avukatının açıklaması sonrası yandaş medya yazdı: 'Ahmet Altan hakkında yakalama kararı'

23 Eylül 2016'dan bu yana tutuklu bulunan gazeteci-yazar Ahmet Altan, 1138 gün sonra cezaevinden çıkarken savcının tahliyeye itirazı sonrası tekrar hakkında tutuklama kararı çıktığı öne sürüldü.

19:32 12 Kasım 2019 Salı
Avukatının açıklaması sonrası yandaş medya yazdı: 'Ahmet Altan hakkında yakalama kararı'
23 Eylül 2016'dan bu yana tutuklu bulunan gazeteci-yazar Ahmet Altan, 1138 gün sonra cezaevinden çıkarken savcının tahliyeye itirazı sonrası tekrar hakkında tutuklama kararı çıktığı öne sürüldü.





Sabahın geçtiği haberde,  İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının 10 yıl 6 ay Silahlı terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etme iddiasına dayanan suçlamadan hapis ceza alan Ahmet Altanın tahliyesine yönelik mahkeme kararına 6 Kasım günü itiraz etmesinin ardından Altan hakkında yakalama kararı çıkarıldığı iddia ediliyor.


Tahliyeye yapılan itiraz İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından değerlendirildiği belirtiliyor.

Altanın avukatı Figen Çalıkuşu ise Twitter hesabından, Savcının Ahmet Altan’ın tahliyesine yasal olmayan itirazını
27 AĞM 17.00’de karara bağladı. Israrıma rağmen Kararı bana vermedi. Yarın öğrenin dedi. Dilerim karar hukuka uygundur. Aksi halde 27 AĞM bir hükmü bozarak istinaf mhsinin yetksini gasbetmiş sayılacaktır diye yazdı.
  Savcının Ahmet Altan’ın tahliyesine yasal olmayan itirazını
27 AĞM 17.00’de karara bağladı

Israrıma rağmen Kararı bana vermedi

“Yarın öğrenin”dedi

Dilerim karar hukuka uygundur

Aksi halde 27 AĞM bir HÜKMÜ bozarak istinaf mhsinin yetksini gasbetmiş sayılacaktır@abdulhamitgul — Figen AlbugaÇALIKUŞU (@FigenCalikusu) November 12, 2019
Gazeteci Ahmet Altan, Prof. Dr. Mehmet Altan ve gazeteci Nazlı Ilıcakın haklarında verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasının Yargıtay tarafından bozulmasının ardından yapılan yeniden yargılamada karar açıklanmıştı.

İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada Ahmet Altan “örgüte üye olmamakla birlikte bilerek yardım” suçundan 10 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı, suçun niteliği ve tutuklulukta geçirdiği süre gözetilerek tahliyesine karar verildi. Nazlı Ilıcak “örgüte üye olmamakla birlikte bilerek yardım” suçundan 8 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı, suçun niteliği ve tutuklulukta geçirdiği süre gözetilerek adli kontrolle tahliyesine karar verilmişti. Mehmet Altanın ise beraatine hükmedilmişti.

Gazeteci Ahmet Altan, hakkında verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasının Yargıtay tarafından bozulmasının ardından yapılan yeniden yargılamanın 2. duruşmasında tahliye olurken ilk röportajını İtalyan La Repubblica gazetesine vermişti.

Altan, Roberto Savianonun New Yorktan yönelttiği soruları Skype üzerinden yanıtlarken, kitabında geçen  “Gerçeklik bana boyun eğdiremedi, ben gerçeklikten daha güçlüydüm” ifadesi üzerinden yöneltilen “Hâlâ senin için böyle mi?” sorusuna, “Koşullar çok değişmedi. Savcı tekrar tutuklanmamı istedi ve hâkimin kararını bekliyoruz. Açıkça söylemek gerekirse şimdi gelip burada konuşuyorken bile beni alabilirler” karşılığını vermişti.

Son güncelleme: 19:32 12.11.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı