• Turkhane Logo

'6 milyon lira' sorusuna AKP'li yerel medyadan yanıt: Ananla yedim derdim!

Konya Valiliği’nin esnafa dağıtılmak üzere Büyükşehir Belediyesi'ne 6 milyon TL gönderdiği iddiasıyla ilgili Konya’da yerel bir gazete haberde ‘ananla yedim derdim ama…” ifadelerini kullandı.

16:56 21 Nisan 2021 Çarşamba
'6 milyon lira' sorusuna AKP'li yerel medyadan yanıt: Ananla yedim derdim!
Konya Valiliği’nin esnafa dağıtılmak üzere Büyükşehir Belediyesi'ne 6 milyon TL gönderdiği iddiasıyla ilgili Konya’da yerel bir gazete haberde ‘ananla yedim derdim ama…” ifadelerini kullandı.


Konya’da dijital yayın yapan ve AKP Gençlik Kolları başkanının babasına ait olan Konya Memleket Gazetesi, valiliğin pandemi nedeniyle zor günler geçiren esnafa destek olması amacıyla Büyükşehir Belediyesine gönderdiği 6 milyon TL ile ilgili haberlerde tepki çeken ifadeler kullandı.

Gazete, AKP Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ın açıklamalarını ‘Mala anlatır gibi anlattı’ başlığıyla verdi.


Konuyla ilgili bir diğer haberde ise ‘6 milyon nerede?’ diye soranlara cevaben de ‘Ananla yedim derdim’ ifadeleri yer aldı.

VALİLİK İDDİALARI YALANLADI

Konya Lokantacılar Odası Başkanı Ali Osman Karamercan daha önce katıldığı bir televizyon kanalında, Konya Valiliğinin esnafa dağıtılmak üzere Konya Büyükşehir Belediyesine 6 milyon TL verdiğini söylemiş, “Vali Özkan, Konya Büyükşehir Belediyesi’ne esnaflar için iki parça olmak üzere toplamda 6 milyon TL verdiğini söyledi. Valla biz öyle bir para görmedik. Bir oda başkanı olarak bunu söylemem gerekiyor” diye konuşmuştu. Karamercan’ın açıklamaları sonrası Konya Valiliği, “Bazı sosyal medya hesaplarında yer alan, ‘Valiliğin gönderdiği ödeneğin belediyece esnafa verilmediği’ ifadesiyle ilgili açıklamalar gerçeği yansıtmamaktadır” diyerek konuyla ilgili iddiaları yalanladı. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay düzenlediği basın toplantısında Konya Valiliği’nden esnafa aktarılmak üzere herhangi bir kaynak gönderilmediğini belirtti. Konya Memleket Gazetesi’nin konuyla ilgili haberlerde kullandığı üslup, muhalefet parti temsilcileri tarafından eleştirildi.

KANTARIN TOPUZUNU KAÇIRAN İFADELER

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, gazetenin başlığına Bu nasıl gazetecilik? sözleriyle tepki göstererek şu ifadeleri kullandı: “Bütün Konya’nın şeffaf bir açıklama beklediği 6 milyona TL’ye ilişkin yandaş gazete kantarın topuzunu kaçıran ifadelere yer vermiş. Bu üslup, bütün Konyalılara bir hakaret olduğu gibi şehrimizde onuruyla gazetecik yapan medyamızı da zor durumda bırakıyor. Gazetenin imtiyaz sahibinin oğlu, Konya’da AKP Gençlik Kolları Başkanı. Bu anlayışı kınıyor ve iktidar partisinden de bu haberlere en üst perdeden karşılık vermesini bekliyoruz.”
 
AK PARTİ’Yİ BU TARZ BİTİRECEK


Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda İYİ Parti Konya İl Başkanı Gökhan Tozoğlu ise şunları söyledi: “Tarzı, üslubu, ifadelerdeki basitlik ve bayağılığı sizin takdirinize bırakıyorum. AK Parti’ye gerçekten gönül veren dostlara söylemek isterim ki, partinizi bu tarz bitirecek. Ben bu manşete en sert tepkiyi Sn. Uğur İbrahim Altay’ın göstermesini beklerim. AKP Konya İl Başkanı Sn. Hasan Angı’nın bu manşeti kınamasını beklerim. Sizler manşetlerle savaşarak iktidar oldunuz. Bu tarz siyaset ancak ve ancak size kaybettirir. Benden söylemesi. Tercih ve takdir sizin” dedi.  

KONYALILARA HAKARET EDİLDİ

Gelecek Partisi Konya İl Başkanı Hasan Ekici ise yaptığı yazılı açıklamada, “Belediye başkanı 6 milyon TL konusuna açıklık getirirken yeni bir aymazlığa imza atarak konuyu Konya ve Konyalıya hakaret noktasına çekmeye çalışmıştır. Yerelde belediyeye çok yakın bir gazetenin manşetinde ve haber içinde yer alan ahlaksızca üslupla Konyalılara hakaret edilmiştir” sözlerine yer verdi. Konya esnafı salgın sürecinde yaşananlar nedeniyle çeşitli eylemler yapmıştı. (Duvar)

Son güncelleme: 16:56 21.04.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı