• Turkhane Logo

Oyuncu Erol Demiröz vefat etti

Tiyatro sanatçısı ve oyuncu Erol Demiröz vefat etti. Demiröz'ün vefatını Ankara Sanat Tiyatrosu duyurdu.

17:08 18 Nisan 2021 Pazar
Oyuncu Erol Demiröz vefat etti
Tiyatro sanatçısı ve oyuncu Erol Demiröz vefat etti. Demiröz'ün vefatını Ankara Sanat Tiyatrosu duyurdu.


Oyuncu Erol Demiröz, 81 yaşında vefat etti. Demiröz bir yıldır tedavi görüyordu.

Sanatçının vefatını Ankara Sanat Tiyatrosu duyurdu. Yapılan paylaşımda, Erol abimizi kaybettik ifadeleri kullanıldı. 


Demirözün yer aldığı Beyaz Melek ile Güneşi Gördüm filmlerinin senaristi ve yönetmeni olan Mahsun Kırmızıgül, oyuncunun vefat haberinin ardından sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu. Kırmızıgül, Tiyatro ve sinema dünyasının ustası Erol Demiröz vefat etti. Benim için çok değerli olan bir abiyi, babayı, ustayı, hemşehirimi kaybettik. Ahhh Erol baba ah.. Duruşun, fikirlerin, asaletin, insanlığın bize çok şey kattı. Bendeki yerin çok başkaydı. Seni unutmayacağız... dedi. 
  Erol abimizi kaybettik... #ErolDemiröz pic.twitter.com/FnapgyARpL — AnkaraSanatTiyatrosu (@ASTkurumsal) April 18, 2021
EROL DEMİRÖZ KİMDİR?

Tiyatro ve sinema oyuncusu Erol Demiröz 1940 yılında Diyarbakır’da doğdu. 1952 yılında ilkokul,1958 yılında ortaokul ve liseyi Ziya Gökalp okullarında okuyarak bitirdi.

Yüksek öğrenimini Ankara İktisadi Ticari İlimler Akademisinde (Gazi Üniversitesi İdari ve İktisadi Bilimler Fakültesi) tamamladı. Askerliğini kısa süreli olarak İzmir Gazi Emir’de yaptı.

Erol Demiröz, 1961 senesinde Halkevleri Genel Merkezinde tiyatro çalışmalarına başladı. 1968de Ankara Sanat Tiyatrosunda (AST) oyuncu ve yönetmen kadrosunda yer alan Demiröz, yüzlerce oyunda rol aldı, onlarca oyunu sahneye koydu. Demiröz, Yılmaz Güneyin “Sürü” filmi başta olmak üzere on beş kadar sinema filminde rol aldı. Türkiyede ilk televizyon çocuk dizisi olan “Harun” başta olmak üzere, birçok senaryoya da imza attı. “Babalar ve Oğullar” adlı televizyon dizisinde rol aldı. Mahsun Kırmızıgülün senaryolarını yazıp yönettiği Beyaz Melek ile Güneşi Gördüm adlı filmlerde de önemli roller üstlendi.

Erol Demiröz, 1977 yılında, “Ulvi Uraz En İyi Yönetmen Ödülü”nü aldı.

Son güncelleme: 17:08 18.04.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı