• Turkhane Logo

Türkiye'de çıplak aramalara sosyal medyada tepki

HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun meclis kürsüsünde gündeme taşıdığı 'cezaevlerinde çıplak arama' iddiaları sosyal medyada farklı kesimlerin tepkisini çekti.

19:43 16 Aralık 2020 Çarşamba
Türkiye'de çıplak aramalara sosyal medyada tepki
HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun meclis kürsüsünde gündeme taşıdığı 'cezaevlerinde çıplak arama' iddiaları sosyal medyada farklı kesimlerin tepkisini çekti.


Çıplak aramaya maruz kaldığını öne sürenler Twitterda ifşalarda bulunurken, uygulamaya son verilmesi için yazılan #ÇıplakAramayaSessizKalma etiketi gündem olmaya devam ediyor.
  #ÇıplakAramayaSessizKalma

Bu insan onuruna aykırıdır. Ve işkencedir. — nesrin nas (@Nesrinnas) December 16, 2020  

Euronewsin haberine göre, HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Uşakta gözaltına alınan 30 üniversite öğrencisi kadının emniyette çıplak aramaya maruz bırakıldığını söylemişti.

Konuşmasında, Külotunuzu çıkarın, oturun kalkın bakalım talimatı verildiğini ifade eden Gergerlioğlu, uygulamaya Yazıklar olsun sözleriyle tepki göstermişti.

Çıplak arama iddialarına bir tepki de Özgür Marmara isimli hesaptan geldi. HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlunun Meclis konuşmasından alıntı yapılan iletide şu ifadelere yer verildi:

Uşak Emniyet Müdürlüğünde, gözaltına alınan 30 üniversite öğrencisi genç kadın, polisler tarafından keyfi olarak çıplak aramaya maruz bırakıldı.
  ÇıplakAramaya SessizKalma | Uşak Emniyet Müdürlüğünde, gözaltına alınan 30 üniversite öğrencisi genç kadın, polisler tarafından keyfi olarak çıplak aramaya maruz bırakıldı.

Çıplak arama tacizdir!#cıplakaramayasessizkalma

pic.twitter.com/HjgkVqaydq — Özgür Marmara (@ozgur_marmara) December 15, 2020
Söz konuyu iddiaya bir tepki de Ümit Kıvançtan geldi. Kıvanç sosyal medya hesabından, #ÇıplakAramayaSessizKalma Ömer Faruk Bey’e destek olmalıyız. cümlesini paylaştı.
  #ÇıplakAramayaSessizKalma Ömer Faruk Bey’e destek olmalıyız. — ümit kıvanç (@umit_k) December 15, 2020  

Twitter hesabından Adalet Bakanı Abdulhamit Güle soru yönelten Gergerlioğlu, Niye hala susuyorsunuz? @abdulhamitgul Antalya L tipi kapalıda açık görüşte çok afedersiniz ped kullanıyor musun diye sorup evet cevabını verirseniz iç çamaşırınıza kadar bakıyorlar. İkiz bebeklerimin bezini bile açtırdılar biri kız biri oğlan paylaşımı ile kendisine gelen bir mesajı paylaştı.

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sema Silkin Ün de hükümeti sessiz kalmakla suçladı.
  Kadınlara #ÇıplakArama iddiaları gündemde.

Hükümet iddiaları yeterince vahim bulmadğı için mi sessiz?

İddialar karşısındki suskunluğu esaretinin bedeli mi?

Gerçekten merak ediyorm bunu uygulayan, göz yuman, sessiz kalanlr çocuklarınızn, kadınlarınızn yüzüne nasl bakıyorsunuz? — Sema Silkin Ün (@SemaSilkin) December 16, 2020
Twitter hesabından açıklama yapan Ün, Kadınlara #ÇıplakArama iddiaları gündemde. Hükümet iddiaları yeterince vahim bulmadığı için mi sessiz? İddialar karşısındaki suskunluğu esaretinin bedeli mi?Gerçekten merak ediyorum bunu uygulayan, göz yuman, sessiz kalanlar çocuklarınızın, kadınlarınızın yüzüne nasıl bakıyorsunuz? dedi.

Çıplak arama iddialarına tepkiler hızla artarken yazar Gülayşe Koçak, Okurken kalbiniz sıkışmıyor mu? Bu, sadece aşağılama değil; bunu yapan zihniyetin sapıklığı, şehveti; başka açıklaması olamaz böyle bir rezilliğin! Tedaviye muhtaç, ağır hasta bir durumumuz var! sözleriyle tepkisini dile getirdi.
  Okurken kalbiniz sıkışmıyor mu? Bu, sadece aşağılama değil; bunu yapan zihniyetin sapıklığı, şehveti; başka açıklaması olamaz böyle bir rezilliğin! Tedaviye muhtaç, ağır hasta bir durumumuz var! #CıplakAramayaSessizKalma https://t.co/A2PoQLrEU4 — Gülayşe Koçak (@gulaysekocak) December 16, 2020  

Milletvekili Gergerlioğlu, YouTube hesabından da çıplak aramanın örtbas edildiğini ve üstünün örtüldüğünü aktardı.

İletisinde Çıplak arama tacizdir! ifadesini kullanan Nuray Önoğlu da, #cıplakaramayasessizkalma iletisini paylaştı.

İddiaların korkunç ve utanç verici olduğunu belirten Avukat Levent Mazılıgüney, çıplak aramalarla ilgili, Bunca iddiaya rağmen şeffaf ve kamuoyunu tatmin edecek bir soruşturma olmaması çok acı. ÇıplakAramaya SessizKalma paylaşımında bulundu.
  İddialar korkunç, utanç verici.
Bunca iddiaya rağmen şeffaf ve kamuoyunu tatmin edecek bir soruşturma olmaması çok acı.

ÇıplakAramaya SessizKalma — Levent MAZILIGÜNEY (@Leventism) December 15, 2020
Ayşe Hür, Acımasız kanunlar; çıplak aramalar; engelli, hasta ve çocukluların ev hapsinde tutulmaması; kapasitesinin kat kat üstünde soğuk koğuşlar; yetersiz su ve yiyecek; paralı elektrik; ucuz işçi olarak çalıştırma, açlık grevlerine kulak tıkama... Düşman ceza hukukunun kanıtları... sözleriyle olaya tepki gösterdi.

İddialara ilişkin hükümetten henüz bir açıklama gelmiş değil.

Son güncelleme: 19:43 16.12.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı