• Turkhane Logo

Erdoğan: İdlib’de üç tane şehidimiz var, gelişmeler lehimize

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Libya'da Hafter lehine olan yapıyı tersine döndürdüklerini iddia etti, "İdlib'de üç tane şehidimiz var, rejimin kaybı çok büyük. İdlib'de olan gelişmeler lehimize döndü" ifadesini kullandı.

17:40 27 Şubat 2020 Perşembe
Erdoğan: İdlib’de üç tane şehidimiz var, gelişmeler lehimize
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Libya'da Hafter lehine olan yapıyı tersine döndürdüklerini iddia etti, "İdlib'de üç tane şehidimiz var, rejimin kaybı çok büyük. İdlib'de olan gelişmeler lehimize döndü" ifadesini kullandı.





Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Libya’da Türkiye’nin sayesinde durumun General Halife Hafter güçlerinin aleyhine döndüğünü öne sürdü ve İdlib’deki gelişmelerin de Türkiye’nin lehine olduğunu söyledi. Erdoğan, “Üç tane şehidimiz var. Rejimin kaybı çok büyük” ifadesini kullandı.


‘NEYDİ O HASTANELERİN HALİ’

AKP Siyaset Akademisi’nin açılışında konuşan Erdoğan, kendi dönemlerindeki icraatları anlatırken sözü hastahanelere ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun SSK Genel Müdürlüğü dönemine getirdi. “Hastane ve sağlık kuruluşları sayısını yükselttik. Hatırlayın 18 yıl önce bu hastanelerin hali neydi?” diyen Erdoğan şöyle devam etti: “Bay Kemal SSK müdürüyken bu hastanelerin hali neydi? Allah bunların eline düşürmesin. Bunların hastane dönemlerinde zaten hastanelerimizde hijyen diye bir şey söz konusu değildi. Koğuş sistemi vardı, sağlam biri hasta çıkardı. Tuvaletler rezildi. Her taraf kan revan içinde. Başta kim var? Bay Kemal. Siz o dönemleri hatırlamıyor musunuz? Bir röntgen için 7-8 ay sonraya gün verildi. Sağlık kuruluşlarımızı ambulanslarla donattık hekim ve sağlık çalışanı sayımızı arttırdık.

‘VATANIMIZI 24 SAAT KORUYORUZ, ADETA DESTAN YAZIYORUZ’

Yardımcı personel sayımızı arttırdık. Kanunları yenileyerek, hukuk devleti ilkesinin en güçlü şekilde hayata geçmesine sağladık. Bekçilerimizle, polisimizle, askerlerimizle vatanımızı 24 saat koruyoruz. Adeta destan yazıyoruz. Demiryollarımızın büyük bir kısmını kullanıma açtık. Havalimanı sayımızı 26’dan 56’ya çıkardık. Şu anda neredeyse Türkiye’da havalimanı uzaklıkları evlerimize yarım saat, 45 dakika. Vatandaşlarımız artık otobüs yerine uçak tercih ediyor.

‘DÜNYANIN EN İYİ HAVALİMANLARINDAN BİRİ’

Yurtdışında 60 noktaya uçan filodan 300’ü açkın noktaya uçuş yapan dünya liderliğini oturan bir ülke olduk. İstanbul’da hizmete giren havalimanımız, dünyanın en iyi havalimanlarından biri. E-devlet üyesi 45 milyona fiber internet abonesi 3 milyon üzerine çıktı. Ülkemizin milli gelirini satın alma paritesiyle 13. sıraya yükselttik. Ülkemizi 2002’ye göre çok yüksek bir noktada. Hizmet ihracatımız 51 milyar dolara, Turİst sayımız 52 milyona yükseldik.

‘ÜLKE KARANLIKTAN GEÇİLMİYORDU’

“Bugün Çin’de yaşanan sorunlar nedeniyle, alternatif olarak gözler Türkiye’ye dönüyorsa bunda güçlenen sanayi altyapımızın büyük bir payı var. 91 bin megabaytın üzerine çıkan enerjimizi üç katına çıkardık. Ülke karanlıktan geçilmiyordu. Ülkemizin rüzgar ve su enerji kaynaklarını arttırdık. Sondaj gemlerimizde yeni enerji arayışlarına girdik. Daha önce bizim sismik araştırma gemimiz yoktu. Yalvar yakar dünyadan istiyorduk. Artık bunlar tarih oldu. Bize ait iki tane sisimik araştırma, üç tane sondaj gemimiz var. Kendi denizlerimizde ve başka denizlerde arama yapma özgürlüğüne kavuştuk. Şimdi Libya ile ortaklığımızda bu durum söz konusu. Malum çevreler bundan korkuyor. O darbeci Hafter bundan korkuyor. Libya’da daha önce Hafter lehine gelişen yapıyı, hamd olsun tersine döndük.”

‘RUSYA İLE GÖRÜŞMELER SÜRÜYOR’ 

İdlib’de olan gelişmeler lehimize döndü. İdlib’de üç tane şehidimiz var, rejimin kaybı çok büyük. Sahada mücadelede Rusya ile görüşmeler sürüyor. Biz bu topraklar huzur toprağı olsun istiyoruz. Binlerce vatandaşını öldüren bir Esed’i dost olarak kabul etmiyoruz. Siyasette her mevzi her mevki her temsil önemlidir. Biz Adana Mutabakatıyla Suriye’deyiz. Rusya’nın desteği olmasa Esed’ın ayakta durması mümkün değil.”

Son güncelleme: 17:40 27.02.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı