• Turkhane Logo

Çıplak aramaya maruz kalan gazeteci Nur Ener Kılınç konuştu

Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevinde 375 gün kalan gazeteci Nur Ener Kılınç, 3-4 gardiyanın bulunduğu küçük bir odada çıplak arama tacizine ve işkencesine maruz kaldığını söyledi.

22:49 16 Aralık 2020 Çarşamba
Çıplak aramaya maruz kalan gazeteci Nur Ener Kılınç konuştu
Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevinde 375 gün kalan gazeteci Nur Ener Kılınç, 3-4 gardiyanın bulunduğu küçük bir odada çıplak arama tacizine ve işkencesine maruz kaldığını söyledi.


Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevinde 375 gün tutuklu kalan Yeni Asya gazetesi muhabiri Nur Ener Kılıç, cezaevi girişinde yaşadığı çıplak aramayı Twitter’dan yayınladığı videoda anlattı.

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Ömer Faruk Gergerlioğlu’na söylediği ‘sen cezaevlerini beş yıldızlı otel mi sanıyorsun’ sözünü hatırlatan Kılınç, “Ben de buradan beş yıldızlı otellerinden birkaç örnek vermek istiyorum. 3 Mart 2017’de tutuklandım. Burada yaklaşık 3-4 gardiyan tarafından çıplak arama tacizine, işkencesine maruz bırakıldım. Çıplak aramanın yapılacağı esnada dar küçücük bir odada 3-4 gardiyan bulunuyordu. Günlük muhabbetlerine, seviyesiz dedikodularına devam ediyorlardı. Çıplak arama yapılırken sizler de mi burada olacaksınız diye sorduğumda kahkaha atarak bana cevap verdiler.” dedi.


“UTANMADAN İŞKENCEYE SIFIR TOLERANS DİYORLAR”

Böyle onur kırıcı bir ortamda çıplak aramaya maruz bırakıldığını belirten Kılınç şöyle devam etti: “İnsanları kaybediyorlar, kaçırıyorlar, öldürüyorlar, taciz ediyorlar ve bir de çıkıp utanmadan işkenceye sıfır tolerans diyorlar. Gelin birlik olalım. Bu işkenceleri korkmadan utanmadan anlatalım. Biliyorum ki bu işkenceye maruz kalan birçok kadın yaşadığı travmanın etkisiyle sessizliği tercih ediyor. Ama gelin bir olalım, birlik olalım. İnanıyorum ki insanlık onuru işkenceyi yenecek.”
  #ÇıplakAramayaSessizKalma
Yer: Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu
Tarih: 03.03.2017 pic.twitter.com/ukD39R7C9G — Nur Ener Kılınç (@nnurener) December 16, 2020
6 Mart 2017’de tutuklanan gazeteci Kılınç, Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi’nde 357 gün tutuklu kaldıktan sonra 20 Şubat 2018’de adli kontrol şartıyla tahliye edilmişti.

Cemaat soruşturmaları kapsamında İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanan Kılınç 7 yıl 5 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Almanya’da katıldığı bir programda cezaevinde yaşadığı zorlukları anlatan Kılınç, koğuşta 6 bebeğin olduğunu söylemiş ve “Kendime yapılan kötülükleri unutsam da o bebeklere yapılanları asla unutmayacağım. Alzheimer hastası bir teyze vardı. Onun tek suçu yurttaki fakir öğrencilere yemek yapmaktı. Ve o teyze 6 yıl 3 ay hapis cezası aldı.” demişti.

Son güncelleme: 22:49 16.12.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı