• Turkhane Logo

Ankara Emniyeti TEM Şubede işkenceler durmak bilmiyor

Adı ‘işkence’ ile anılır hale gelen Ankara Emniyet Müdürlüğü TEM Şubede, kötü muamele, başa poşet geçirme, çıplak bırakma, tehdit, avukata hakaret devam ediyor.

01:45 07 Mart 2020 Cumartesi
Ankara Emniyeti TEM Şubede işkenceler durmak bilmiyor
Adı ‘işkence’ ile anılır hale gelen Ankara Emniyet Müdürlüğü TEM Şubede, kötü muamele, başa poşet geçirme, çıplak bırakma, tehdit, avukata hakaret devam ediyor.


Ankara Barosunun görev verdiği avukatlar emniyete alınmazken İçişleri Bakanlığı iddiaları görmezden geliyor.

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi ve HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, işkence ile anılan Ankara Emniyet Müdürlüğündeki yeni iddialarla ilgili tutanakları sosyal medya hesabından paylaştı.


8 GÜN GÖZALTI, HER GÜN İŞKENCE

Gergerlioğlu paylaşımında, “Yine işkence iddiası yine Ankara Emniyeti! Kadın ve erkeğe 8 gün gözaltında işkence, kötü muamele, başa poşet geçirme, çıplak bırakma, tehdit, avukata hakaret daha neler neler hepsi tutanaklarda yazıyor! @TC_icisleri yine işkence iddialarını cevapsız mi bırakacaksınız?” diye sordu.

20 YIL HAPİSLE TEHDİT EDİLDİ

Ankara Barosu İnsan Hakları Merkezi’nce görevlendirilen avukatların imzaladığı tutanaklarda şu ifadeler yer alıyor:

“Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne Av… ve Av F. ile geldim. Mağdur ile görüşmemize engel olunduğundan başvuru formu ve müdafi beyanları doğrultusunda ….. bey kötü muameleye maruz kaldığı; 28, 29 Şubat ve 1 Mart tarihlerinde her gün mülakat adı altında görüşmelere alındığı, tarafına “20 yıl hapisten çıkamayacaksın seni hücreye koyacaklar” şeklinde tehdit edildiği; hasta olmasına rağmen ilaçları verilmediği mağdurun karanlık odaya kilitlendiği bildirilmiştir.”
  Yine işkence iddiası yine Ankara Emniyeti!

Kadın ve erkeğe 8 gün gözaltında işkence, kötü muamele, başa poşet geçirme, çıplak bırakma, tehdit, avukata hakaret daha neler neler hepsi tutanaklarda yazıyor!@TC_icisleri yine işkence iddialarını cevapsız mi bırakacaksınız? pic.twitter.com/kABZg0ndWI — Ömer Faruk Gergerlioğlu (@gergerliogluof) March 6, 2020
KAFASINA POŞET GEÇİRİLİP NEFESSİZ BIRAKILDI

Başka bir tutanakta ise şu ifadeler yer alıyor:
“28 Şubat tarihinde gözaltına alındığı, bu tarihte beri 6 kez mülakat adı altında görüşmelere alındığı yapılan bu görüşmelerden 3 Mart tarihindeki bu görüşmede mağdurun gece 11.00-12.00 sularında uykusundan uyandırılarak ana bina 2. kattaki bir odaya götürüldüğü yaklaşık 5 kişinin içeride olduğu, üzerinde sadece iç çamaşırı kalacak şekilde önce soyundurulup daha sonra ters kelepçe yapıldığı, bu sırada kafasına poşet geçirilerek 30 sn boyunca nefessiz bırakıldığı bu işlemin 8-9 defa tekrar edildiği;

TIRNAKLARINI SÖKMEK İSTEDİLER

Aynı zamanda ellerine eldiven giyip bir kerpeteni göstererek “konuşmazsan tırnaklarını kerpeten ile çekeceğiz, üzerimize kan bulaşmasın diye tehdit edildiği 4 Mart tarihindeki görüşmede ise karnının iki yanına ve çevresine yumruk atıldığı aynı zamanda ayağına basıldığı, ayakta bekletidiği, sinkaflı küfürler ve aşağılayıcı ifadelerle kötü muamelede bulunulduğu bildirilmiştir. Gelen hekimlere bu durum izah edilmesine rağmen hekimler mevcut durumu raporlarında belirtmemiş ve herhangi bir bildirim yapmamışlardır.”

AVUKATLAR EMNİYETE ALINMADI

Başka bir tutanakta ise “Baro yönetiminin görevlendirmesi ile TEM şubeye gitmeye gönüllü olduk. Bu doğrultuda nizamiyede buluştuk. Saat 16.18’e kadar bekletildik ancak görüşmeye almayacaklarını, bizim ne amaçla burada olduğumuzu bildiklerini, tutanağı nizamiyede tutup defolup gitmemizi ifade ettiklerinden mağdurlar ile tutanak tutulmasına müsaade edilmemiştir. Bu doğrultuda görevlendirmeye ve ilgili mevzuata rağmen görüşmemizi izin verilmediğinden mağdur müdafileri ile iş bu tutanak tanzim edilmiştir” denildi.

Kaynak: BOLD

Son güncelleme: 01:45 07.03.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı